Marcel Ciolacu: „Prioritatea PSD este eliminarea pensiilor speciale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că prioritatea legislativă a social-democraţilor este cea privind eliminarea pensiilor speciale, iar la începutul sesiunii parlamentare vor promova şi un proiect iniţiat împreună cu UNICEF, care se referă la copiii nevoiaşi şi la cei abandonaţi.

„Din studii, (...) 93% dintre români îşi doresc să nu mai fie pensii speciale. Prima prioritate o avem deja pusă pe ordinea de zi. Am hotărât cu colegii mei ieri (marţi - n.r.) să facem sesiune parlamentară extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi - respingerea pensiilor speciale, mai puţin pensiile de serviciu ale militarilor”, a spus Ciolacu, întrebat care este prioritatea legislativă a PSD în acest moment.

El a adăugat că de la 1 februarie PSD va stabili şi restul de priorităţi legislative pentru noua sesiune parlamentară.

„Avem pachetul minimum (n.r. - Pachet Minimal de Servicii) cu UNICEF, lege pe care imediat o să o băgăm la comisii. Am lucrat la ea cu toate forţele politice, eu le-am invitat. Normal, cei de la UNICEF au venit şi au vorbit cu preşedintele Camerei şi am invitat toate forţele politice să fim cosemnatari la acest proiect. Ei au făcut un proiect pilot de 8 ani la Bacău cu lucruri concrete de care copiii nevoiaşi sau cei abandonaţi să beneficieze de acest pachet minimum şi cred că este o prioritate pentru noi. Nu avem priorităţi politice şi considerăm că este un moment bun ca PSD să fie în Opoziţie şi să îşi facă treaba de opozanţi”, a afirmat acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel