Marcel Ciolacu îl critică pe Daniel Breaz: Vrea un soi de struțo-cămilă a muzeelor bucureștene. E o polemică păguboasă pentru statul român

StiriDiaspora Team / 19 iul 2019, 19:28 Salveaza PDF Comentarii

Disputa pentru stabilirea locului în care se va construi Muzeul Holocaustului s-a mutat în PSD.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, critică decizia lui Daniel Breaz, ministrul Culturii de a construi Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa.

”Înainte de a mai ieși public, poate că ministrul Breaz ar trebui să se consulte cu specialiștii în domeniu, cu oamenii de cultură și cu reprezentanții comunității evreiești. Ar avea ”surpriza” să afle că nimeni nu este de acord cu măreața idee de a face un soi de struțo-cămilă a muzeelor bucureștene care să cuprindă patru muzee fără nicio legătură unul cu altul, printre care și acesta nou al Holocaustului. Cu atât mai puțin să îl pună în curte la Antipa”, a scris Ciolacu pe Facebook . 

Colegul de partid al ministrului Culturii consideră că polemica din spțiul public este păguboasă pentru statul român. 

”Înființarea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului este binevenită pentru a aduce un omagiu permanent și sincer tuturor celor care au suferit în acea perioadă întunecată și tristă a istoriei. 

Este o idee generoasă, care corespunde necesarului de recunoaștere istorică a greșelilor din trecut. Este o idee bună, însă prost aplicată și gestionată. Și care tinde să nască pe nedrept sentimente contradictorii în societate la adresa comunității evreiești. Nu înțeleg de ce ministrul Culturii, Daniel Breaz, preferă să întrețină această polemică păguboasă pentru statul român și face tot felul de afirmații nepotrivite cu privire la acest subiect”, a scris președintele Camerei Deputaților, pe Facebook.

Silviu Vexler, reprezentantul comunității evreiești în Parlament, a cristicat la rândul lui decizia ministrului de a amplasa Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa.

[citeste]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy