Marcel Ciolacu ameninţă Guvernul Orban cu moţiune de cenzură: "Categoric PSD o va depune"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara că social-democraţii vor depune "categoric" în sesiunea parlamentară care începe în februarie o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Ludovic Orban.

"În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. La prima reunire a grupurilor parlamentare începem strângerea de semnături şi în decursul sesiunii vom depune moţiunea de cenzură. Am sperat să avem un motiv concret, avem mai multe, nu suntem majoritari în acest moment în Parlamentul României, PSD e singurul partid de opoziţie, dar vrem prin ce descoperim de la Guvernul Orban - şi de două luni tot descoperim tot felul de minuni, vă pot da zeci de exemple de minciuni", a spus Marcel Ciolacu la România Tv.

Liderul PSD consideră că guvernarea liberală pentru o perioadă mai îndelungată ar însemna "costuri prea mari pentru România" iar PSD aşteaptă, în perspectiva depunerii unei moţiuni de cenzură, şi răspunsuri la unele sesizări depuse la CCR.

"Aşteptăm până la urmă şi răspunsurile, şi ce decide CCR. Categoric că nu mi-e frică de anticipate. (...) Nu poţi să vii să soliciţi anticipate atâta timp cât nu este o criză politică în România. (...) Criza devine în momentul în care nu există o majoritate care să formeze un guvern. Acest lucru, din păcate pentru domnul Orban, cu toate că speră, nu o să fie, eu sunt ferm convins că dacă domnul Orban îşi dă demisia va exista o majoritate. (...) Poate îşi dă demisia", a adăugat Marcel Ciolacu.

El susţine că în situaţia în care, prin hotărâre CCR, la sesizarea privind un conflict juridic de natură constituţională în cazul asumării răspunderii la Legea bugetului se dă dreptate preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, atunci premierul Orban ar trebui să demisioneze.

Marcel Ciolacu a menţionat că moţiunea ar putea fi depusă înainte de alegerile locale.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD să formeze alianţe cu alte partide, cum este Pro România, Ciolacu a răspuns că nu exclude niciun fel de alianţă pentru un proiect politic, cum ar fi formarea unui guvern sau pentru alegerile locale sau parlamentare.

"Eu încerc să arăt până la urmă logic şi un traseu politic. Categoric PSD la congres o să vină cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect politic vine şi domnul Ponta sau şi alte forţe, domnul Tăriceanu, se vor regăsi în proiectul nostru politic, presupun că şi moţiunea va trece. În primul rând dorim nişte alianţe, nu e vorba de fuziune, e vorba de proiecte politice. Ne putem uni pentru formarea unui guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. (...) Nu exclud niciun fel de alianţă", a precizat Ciolacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel