Marșul protestatarilor din Piața Victoriei spre Cotroceni, înăbușit cu gaze... pentru țânțari

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Marșul protestatarilor din piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, început aseară la ora 19.00, a fost marcat de represiuni.

Protestatarii s-au deplasat pe trotuar, cu distanțare între ei și purtând măști pe care erau scrise numele mai multor clanuri de interlopi, ca formă de protest pentru susținerea de care aceștia beneficiază din partea forțelor de ordine. ”Stat polițienesc condus de polițiști” și  ”Mai multă libertate, mai putină securitate. Stop abuzurilor” au fost mesajele afișate pe bannere de către participanții la manifestație.

„Aseara nu ne-au lăsat să ajungem cu mașinile. Astăzi o vom face pe jos, către Cotroceni. Și am pregătiti o surpriză în caz că avem probleme. Avem măști cu clanurile interlope: Clămparu, Corduneanu,Duduianu, Cârpaci. Că, aparent, doar așa nu ești abuzat de forțele de ordine. Doar așa. (...)Uitați! Dacă avem măști cu numele clanurilor care îi conduc pe ei, ne lasă”- a declarat George Simion în debutul protestului.

S-a crezut că este vorba de gaze lacrimogene

 

La numai 10 minute după ce grupul de protestatari a pornit pe Calea Victoriei, polițiștii și jandarmii au intrat în piață, unde se aflau corturile și autocarul Caravanei AUR.  Câțiva dintre oamenii aflați în marș s-au întors și forțele de ordine au scos efectivele din zonă: „La un momentdat ne-am trezit cu o gașcă de jandarmi și polițiști, cu motociclete, dube de jandarmerie și mașini Dacia Logan, care au venit în viteză din partea dreaptă a Guvernului. Ne-au înconjurat, au înconjurat fiecare intrare din acest perimetru, unde se află autocarul și corturile. Am rămas pașnici chiar și în astfel de momente. Au venit la indimidare, au turat motoarele, ne-au băgat luminile în ochi!” – a relatat Cosmin Iosub, aflat în acele momente la autocar.

Protestatarii au ajuns la Președinție și au putut să își expună mesajele de nemulțumire, însă pentru foarte puțin timp, pentru că la poarta Palatului Cotroceni nu se putea respira. S-a crezut că este vorba de gaze lacrimogene, însă în curtea reședinței președintelui se ridicau din ce in ce mai mulți nori de gaz... contra țânțarilor.

„Uitați cu ce dau ei acum, că a venit protestul! Cică dau de țânțari. Nu știu ce e în acest nor de fum, dar aceasta este aprecierea și diversiunea făcută împotriva noastră.Ia uitați! Asta face sistemul represiv de aici! Haideți, că nu are rost să stăm să înghițim gunoaiele lor! Am transmis mesajul. Clanul Corduneanu dacă venea, era primit a acest palat” -a precizat George Simion, co-președinte AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel