Manneken Pis, îmbrăcat în costum popular românesc, astăzi. FOTO

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: facebook Liviu Hopârtean
sursa foto: facebook Liviu Hopârtean

Simbolul orașului Bruxelles, statueta Manneken Pis a fost astăzi îmbrăcat în costum popular românesc, mai precis în costum de călușar. 

'Ştafeta de căluşar'' a fost predată miercuri la Bruxelles de către ''Vătaful Vătafilor'' de căluşari, maestrul Nichita Dragomira, celui mai tânăr căluşar din Bruxelles, Manneken Pis, celebra statuetă din capitala Belgiei, în prezenţa costumierului oficial al oraşului.

O ceremonie oficială pentru acest moment istoric, ocazionat de Ziua Costumului Popular Românesc, va avea loc în cursul după amiezii, în prezenţa doamnei Karine Lalieux, director adjunct pentru Cultură din capitala belgiană, şi a doamnei Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, informează preşedintele Casei belgo-române Arthis, Liviu Hopârtean, pe pagina sa de Facebook.

În vederea celebrării unicităţii tradiţiilor româneşti, Primăria din Bruxelles a dispus ca statueta Manneken Pis, una dintre atracţiile turistice ale capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum naţional românesc, respectiv în cel de căluşar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel