Bruxelles, OMAGIU pentru români: Manneken Pis îmbrăcat în costum popular românesc

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

În vederea celebrării unicității tradițiilor românești, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracțiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum național românesc, mai precis în cel de călușar.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Costumului Popular românesc.  

Ce este Ziua Națională a Portului Tradițional din România și când se sărbătorește 

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte în cea de-a doua duminică din luna mai. 

Respinsă de către Senat în decembrie 2014, propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, ca for decizional, la 22 aprilie 2015. Legea 102/2015 privind instituirea acestei zile, publicată în Monitorul Oficial din 13 mai 2015, prevede ca această zi să prilejuiască organizarea de evenimente cultural-artistice, sociale şi educative, prin care să "se evidenţieze valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone". De asemenea, mass-media va prezenta materiale referitoare la patrimoniul cultural material şi la patrimoniului cultural imaterial la nivel naţional.

Organizarea activităţilor desfăşurate cu prilejul acestei sărbători urmează a fi susţinută, la nevoie, din punct de vedere material, financiar şi logistic, de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi de către serviciile publice din subordinea acestora, cu atribuţii în domeniile educaţiei, culturii, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor. Acestea pot institui şi distincţii specifice, spre a fi acordate persoanelor cu merite deosebite în promovarea tradiţiilor populare. De asemenea, Institutul Cultural Român şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pot susţine financiar şi logistic dezvoltarea unor programe culturale sau multiculturale specifice acestei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel