Managerul de caz al Sorinei, ACUZAT că a FALSIFICAT documente

Managerul de caz al Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA este acuzat de faptul că a falsificat documente, anunță Antena 3.

Mihai Gâdea a prezentat la „Sinteza Zilei” și o informație adusă la cunoștința publicului de către Sorina Matei. Aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook o informație conform căreia Sorina mai are un alt frate care se află într-un centru de plasament, informație ce a fost ulterior confirmată de surse oficiale.

Totodată, Gâdea a mai prezentat un document care face lumimă în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, un document ce aparține Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Pornind de la premisă că, prin intermediul procedurii adopției, se încearcă găsirea unei familii pentru copil și nu găsirea unui copil pentru o familie (jurisprudența C.E.D.O., cauză Pinni și Bertani, Manera și Atrapladi împotriva României), apreciem că analiza respectării interesului superior al copilului într-o astfel de procedură implică deopotrivă verificarea acesteia sub aspectul legalității, cât și sub aspectul temeinic cererii", se arată în document.

În cazul Sorinei nici nu s-ar fi început o procedură de adopţie internaţională potrivit legii, ea a fost în procedură de adopţie internă, începând cu anul 2013, vreme de doi ani, atunci când asistentul maternal a şi semnat că este de acord cu declanşarea ei.

După 2015, însă, Sorina ar fi fost uitată de stat până în 2017, când s-a cerut încuviinţarea adopţiei internaţionale fără însă să se mai deschidă oficial o procedură în acest sens.

În plus, angajaţii de la DGASPC Mehedinţi ar fi falsificat declaraţia veche a asistentei maternale, trecând pe document o dată recentă, iar familia care a crescut-o pe fată nici măcar nu ar fi fost informată cu privire la prioritatea şi posibilitatea adopţiei acestui copil.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy