Mamele din Italia pot fi scutite de contribuțiile pentru asigurările sociale. Bonus de până la 3000 de euro pe an

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Mamele din Italia vor putea să beneficieze de scutirea contribuțiilor la asigurările sociale prin programul „Mame 2024”, este vorba de până la 3000 de euro pe an. 

Mamele din Italia vor putea să beneficieze de scutirea contribuțiilor la asigurările sociale prin programul „Mame 2024”, este vorba de până la 3000 de euro pe an, conform presei italiene. 

 

Scutirea taxelor, până la împlinirea vârstei de 10 ani a celui de-al doilea copil 

 

INPS (Istituto nazionale della previdenza sociale) a făcut public un document care conține toate informațiile pentru programul „Mame 2024” prin care femeile cu cel puțin doi copii pot beneficia de scutirea contribuțiilor la asigurările sociale. 

În mod normal, mamele din Italia ar fi trebuit să primească din luna ianuarie 2024 acest spor, însă, din cauza unor întârzieri din partea INPS, acest lucru nu a fost posibil. Partea bună este că luna ianuarie va fi plătită retroactiv. 

Atât mamele care lucrează în sectorul privat, cât și cele din sectorul public, pot beneficia de acest spor.  

Sporul este prevăzut de Legea Bugetului și se atribuie pentru prezența a doi copii aflați în întreținere, până la al zecelea an al celui mai mic. În 2025 și 2026, totuși, scutirea la atribuțiile sociale se va oferi doar mamelor care au trei copii și se încheie odată ce ultimul copil împlinește 18 ani. 

 

Cine poate beneficia 

 

Beneficiul se referă la toți angajații din sectorul public și privat (inclusiv agricol, temporar și de ucenicie) cu contracte permanente. Lucrătorii casnici, însă, sunt excluși.

Dacă nașterea celui de-al doilea copil are loc în cursul anului 2024, scutirea, va asigura un spor de 1700 de euro în plus pe an și va fi recunoscut din luna nașterii până la împlinirea vârstei de 10 ani a copilului. În 2025 și 2026, totuși, scutirea se atribuie de la nașterea celui de-al treilea copil și se încheie odată cu împlinirea a optsprezece ani a ultimului copil.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Cum se solicită sporul

 

Pentru a facilita de acest spor, mamele angajate pe perioadă nedeterminată poate comunica angajatorului lor dorința de a beneficia de scutire.

Așadar, persoanele interesate pot să își contacteze angajatorii sau să folosească rubrica specială pusă la dispoziție pe site-ul INPS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel