Mama lui Robert Glință, critici dure pentru ministrul Sportului, Eduard Novak: „Total nepregătit, nu merită decât ocolit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto: Facebook / Eduard Novak
Foto: Facebook / Eduard Novak

Mama înotătorului Robert Glință, Irina Angelica, l-a numit „ministru obscur și total nepregătit” pe Eduard Novak, un om care, spune ea, „nu merită decât ocolit”.

Deși nu a menționat în mod explicit ce anume i-a provocat nemulțumirea, mama lui Robert Glință a făcut referire la primirea de care a avut parte delegația României pe Aeroportul Otopeni după Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

În discursul susținut pe Otopeni, ministrul Eduard Novak l-a lăudat pe David Popovici, însă nu a spus niciun cuvânt despre Robert Glință, cu toate că și el avusese o prestație solidă la Mondial.

 

„Ei nu sunt România și poporul român!”

 

„La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS în episodul acestei primiri la aeroport încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român!

Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit (profesional, uman, diplomatic și mediatic), nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația neroadă etalată cu acest prilej”, a scris mama lui Robert Glință, pe Facebook, potrivit digisport.ro.

Nu este prima controversă în care este implicat Eduard Novak, care a stârnit nemulțumire și cu unul dintre mesajele de mulțumire pentru David Popovici, când a eliminat sintagma „toate inimile României” din versiunea în maghiară a mesajului.

 

Lecția predată de David Popovici chiar pe aeroport. Campionul mondial, primit ca un erou

 

David Popovici (17 ani), dublu campion mondial la Budapesta, în probele de 100 și 200 de metri liber, a revenit, duminică seara, în țară.

Puștiul de 17 ani a fost așteptat cu covorul roșu pe aeroportul Henri Coandă și a fost întâmpinat cu ropote de aplauze. O mulțime de personalități au fost dornice să-l întâmpine pe recordmanul legitimat la Dinamo.

Ajuns la salonul prezidențial al aeroportului, David Popovici a avut un discurs superb, în care i-a pus pe prim plan pe românii care l-au susținut. Tânărul a oferit o adevărată lecție de maturitate și a făcut încă o dată dovada patriotismului său.

Dublul campion mondial a precizat că a fost cea mai bună decizie pentru el faptul că a rămas în România: "Absolut, e cea mai bună decizie. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cei cu care lucrezi".

„Nu ştiu dacă sportul va avea o o imagine mai bună şi mai puternică la noi în ţară, însă pot să sper că valul pe care l-am creat acum şi pe care continuu să-l creez va aduce reacţii pozitive şi va ajuta sportul să progreseze în ţara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare.

Sper că am fost unul dintre cei care să ajute la treaba asta. Însă de abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport şi sportul în România în general şi sper ca în acest proces să fi inspirat cât mai mulţi oameni, nu numai să se apuce de vreun sport, ci şi să aibă o viaţă mai sănătoasă, pentru că asta e de asemenea unul dintre obiectivele mele personale”, a mai spus David Popovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel