Mălai Dulce - Rețeta bunicii care l-a impresionat pe Papa Francisc în România

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mălai Dulce - rețeta de prăjitură cu mălai a bunicii
Mălai Dulce - rețeta de prăjitură cu mălai a bunicii

Mălai dulce este o prăjitură tradițională care cu siguranță îți va aduce aminte de gustul copilăriei. Este desertul cu ingrediente ieftine cu care bunicile noastre ne răsfățau mai ales în timpul vacanței de vară.

Mălaiul dulce este un desert care ne cucerește prin simplitatea sa. Chiar și Papa Francisc a fost impresionat de acest preparat, în timpul vizitei sale în România.

Prăjitura cu mălai se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un desert reușit.

Te-ar putea interesa și: Prăjitura Kinder felie de lapte, fără zahăr: Desertul preferat al copiilor, făcut în casă din ingrediente simple și sănătoase

 

Ingrediente

 

- 150 grame mălai extra

- 50 grame griș

- 3 ouă mari

- 450 grame iaurt foarte gras

- 50 ml lapte

- 100 ml ulei

- 2 lingurițe de praf de copt

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- 150 grame de zahăr tos

Vezi și: Clătite americane (pancakes) pufoase. Rețeta simplă

Mălai Dulce. Mod de preparare

 

Într-un castron încăpător se amestecă mălaiul, grișul și praful de copt.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se pun gălbenușurile, zahărul tos și iaurtul, apoi se amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer. Treptat, se adaugă în compoziție uleiul și laptele.

După ce s-au omogenizat ingredientele, se lasă la oparte mixerul și se continuă cu un tel. Se încorporează compoziția obținută din mălai, griș și praftul de copt. Se amestecă foarte bine până când ingredientele uscate s-au unit perfect cu cele umede într-o compoziție fină.

Albușurile se bat spumă într-un vas separat, iar apoi se încorporează în compoziția de mai sus. Încorporarea spumei se face cu atenție, treptat, astfel încât aluatul să aibă o textură aerată.

Te-ar putea interesa și: Rețetă de tort magic, din două ingrediente: Se prepară în 5 minute și are doar 70 de calorii

 

Cum se coace prăjitura cu mălai

 

După ce am încorporat și spuma, trebuie să punem mălaiul dulce la copt. Se ia o tavă încăpătoare și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în ea, având grijă ca aceasta să se așeze în mod uniform în tavă.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Durata de coacere este de aproximativ 40 de minute. Putem verifica dacă prăjitura mălai dulce este bine coaptă cu ajutorul unei scobitori.

Se lasă tava la răcit timp de câteva minute, iar apoi se poate orna.

Îl poți servi în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând lângă feliile de mălai dulce și un topping de ciocolată, un sos de zmeură sau poate smântână dulce

Mălaiul dulce se mai poate orna cu zahăr pudră, fructe, topping-uri sau diverse sosuri. În unele zone din Transilvania, mălaiul dulce se servește cu dulceață de casă și smântână proaspătă.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta de mălai dulce, poți încerca și o altă prăjitură tradițională: Prăjitura Tăvălită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel