Mai multe orașe universitare din Anglia, aproape de „lockdown”: Rata de infectare a explodat după detectarea datelor „ratate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mai multe regiuni din Marea Britanie - inclusiv o serie de orașe universitare - ar putea intra în „lockdown“ total, în câteva zile, după ce datele „ratate” din cuza unei erori dintr-un Excel au dezvăluit cu întârziere cifre mari de infectare în rîndul populației.

Mai multe zone din Marea Britanie s-ar putea confrunta cu restricții locale după ce au depășit rata limită de infecție exprimată la 100.000 de locuitori. Orașe precum Sheffield, Leeds și Oxford se numără printre zonele unde cifrele infectărilor cu coronavirus au crescut în urma „problemei computerului”, când 16.000 de cazuri au fost ratate de sistemul de raportare al Public Health England.

Manchester, Liverpool, Sheffield, Newcastle și Nottingham au înregistrat salturi uriașe, în unele cazuri, la o rată de 500 de cazuri la 100.000 de persoane. Locuitorilor din Nottingham, care are două universități, li s-ar fi spus să se pregătească pentru măsuri de blocare, potrivit Telegraph.

S-a observat, de asemenea, că unele dintre cele mai mari creșteri au loc în orașele cu populație mare de studenți, potrivit Daily Mail.

Rata săptămânală din Manchester, spre exemplu, s-a dublat la 2.927 de cazuri, în săptămâna care a luat sfârșit la 2 octombrie – ceea ce înseamnă aproape 530 de cazuri la 100.000 de persoane. Și în Liverpool cazurile au sărit de la 306 la 487 la suta de mii de locuitori, într-o săptămână. În Sheffield numărul cazurilor aproape s-au triplat, de la puțin peste 100 la 100.000 de oameni, la 286. În Newcastle, rata a crescut de la 268 la 435 la 100.000 de locuitori.

Noul sistem „semafor“ în Anglia

 

Într-o altă indicație a creșterii diviziunii Nord-Sud, Germania îi sfătuiește acum pe călători să se izoleze atunci când se întorc acasă dacă au vizitat zone de blocare din nordul Angliei. 

Între timp, părți din Anglia ar putea face față unor noi măsuri draconice de blocare în câteva zile, în baza planurilor pentru un sistem local de „alertă Covid”. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, este așteptat să dezvăluie detalii cu privire la structura pe trei niveluri în această săptămână, în încercarea de a face mai ușor de înțeles pachetul de restricții existente.

Surse guvernamentale au declarat că nivelul superior va include restricții mai dure decât cele aplicate în prezent milioane de oameni care trăiesc în nordul și Midlands.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel