Maghiarul Tokes, ieșire șocantă la adresa României: CNMR: "Un trădător"

Narcis Popa |
Data publicării:

Lazlo Tokes, europarlamentar dar și președinte al Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT) a făcut joi 1 noiembrie 2018, de Ziua Morților, o serie de declarații șocante și controversate, menționând printre altele că nu este de acord cu cele afirmate de președintele Comisiei Europene Jean Claude Junker, care a declarat că aniversarea zilei naționale a României- țara membră a Uniunii Europene - a devenit de fapt sărbătoarea comună a întregii Europe.

"Domule Tokes, nu-i dezgropați pe morți tocmai de ziua lor, căci s-ar putea să vă bântuie! Este o imensă lipsă de respect și sensibilitate, măcar și pentru etnicii maghiari care-i susțin afirmațiile, căci și aceștia își comemorează astăzi morții! Nu mai vorbesc despre români, MAJORITATEA, care îl irita îngrozitor! Lazlo Tokes frizează bunul simț și rațiunea, mergând pe pricipiul lovește și fugi! Atacă în momente cu încărcătură specială pentru țara care i-a dat tot ce și-a dorit, pentru că, pesemne, aceasta este misiunea lui!" a declarat Maria Grapini europarlamentar și vicepreședinte CNMR.

"Lazlo Tokes este un șarpe crescut la sân care ar trebui să nu mai aibă voie să calce prin România" a declarat Florian Bichir, istoric și vicepreședinte CNMR.

"Lazlo Tokes, un om răsplătit de ROMÂNIA cu cele mai înalte demnități administrative și morale, de la europarlamentar la decorarea cu ordinul "Steaua României în grad de cavaler" de către Președintele României, se dovedește a fi un trădător de țară și un șarlatan care a înșelat poporul român, servind intersele unei Ungarii revizioniste. Pe de altă parte salut și mulțumesc Președintelui Comisiei Europene pentru mica reparație morală făcută României, prin declararea zilei de 1 Decembrie 1918, zi de sărbătoare pentru întreaga Europă nu doar pentru România" a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel