Mafiotul Matteo Messina Denaro, reținut într-o închisoare italiană de maximă securitate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Limbajul de cod al lui Messina Denaro, cel mai căutat şef al mafiei din Italia este descifrat de poliție: Boala sa avea nume de personă, iar clinica de terapie era "slinosul” / Foto: Captură video youtube
Limbajul de cod al lui Messina Denaro, cel mai căutat şef al mafiei din Italia este descifrat de poliție: Boala sa avea nume de personă, iar clinica de terapie era "slinosul” / Foto: Captură video youtube

Șeful mafiei, Matteo Messina Denaro a fost reținut miercuri într-o închisoare de înaltă securitate din centrul Italiei, fiind supus unor restricții speciale aplicate celor mai periculoși deținuți din țară.

"Nu am antecedente penale", a declarat Matteo Messina Denaro, care a fost prins luni după 30 de ani de fugă, gardienilor închisorii când a fost admis în închisoarea Costarelle, situată în apropiere de orașul L'Aquila, a relatat presa italiană.

Messina Denaro fusese condamnat la mai multe pedepse pe viață pentru o serie de infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în asasinarea în 1992 a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino - crime care au șocat națiunea și au declanșat o campanie de reprimare a Cosa Nostra, mafia siciliană.

 

Matteo Messina Denaro este unul dintre cei aproximativ 160 de deținuți din Costarelle

 

El va fi unul dintre cei aproximativ 160 de deținuți din Costarelle, care a fost deschisă în anii 1990 și este cea mai mare închisoare de maximă securitate din Italia. În ea au fost găzduiți anterior mafioți precum Raffaele Cutolo și Leoluca Bagarella.

Messina Denaro, care avea gusturi scumpe în materie de haine și mașini, va fi supus regulilor "41 bis", un regim de izolare strict conceput pentru a încerca să împiedice suspecții să conducă grupuri criminale din spatele gratiilor.

Deținuții sunt ținuți singuri în celule mici, cu supraveghere video în permanență, conform Reuters.

 

Mafiotul este bolnav de cancer

 

Messina Denaro suferă de cancer și se așteaptă ca tratamentul său să continue la un spital din L'Aquila, un mic oraș din regiunea muntoasă Abruzzo. Este posibil ca el să fie transportat cu avionul înapoi în Sicilia atunci când va trebui să apară în instanță.

Marți, poliția a găsit apartamentul în care crede că Messina Denaro locuia în ultimele luni sub numele fals de Andrea Bonafede.

Acesta se află într-o clădire modestă din apropierea centrului orașului Campobello di Mazara, în provincia vestică siciliană Trapani, la doar câțiva kilometri de orașul natal al lui Messina Denaro, Castelvetrano.

O a doua ascunzătoare a fost descoperită miercuri în apropiere, a declarat o sursă din cadrul poliției.

Procurorii spun că Messina Denaro a fost una dintre figurile de frunte ale Cosa Nostra, dar a preferat să rămână în regiunea sa și nu era "șeful șefilor", precum regretatul Salvatore "Toto" Riina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel