MAE trimite 100.000 de euro pentru sprijinirea societății civile și a presei independente din Belarus

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sediul_mae
sediul_mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transferat 100.000 de euro din bugetul pentru asistență pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 pentru susținerea societății civile și a presei independente din Belarus.

Potrivit MAE, contribuția României a fost transferată Organizației European Endowment for Democracy (EED), instituție europeană specializată în acordarea de asistență pentru proiecte de consolidare a democrației și drepturilor omului în vecinătatea Uniunii Europene.

România se alătură, astfel, celorlalți parteneri din UE, state membre și instituții, care dezvoltă proiecte în parteneriat cu EED, în beneficiul direct al societății civile din Belarus.

„În aceste zile, societatea civilă și presa independentă din Belarus, supuse unor presiuni sistematice, luptă pentru democrație. Această susținere din partea României are ca obiectiv împlinirea așteptărilor legitime ale cetățenilor din Belarus, mai ales în condițiile în care sprijinirea evoluțiilor și reformelor democratice constituie baza cooperării UE cu statele din Parteneriatul Estic”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Reprezentanții MAE susțin că România rămâne un susținător consecvent al consolidării democrației în vecinătatea Estică a Uniunii Europene, considerând că respectarea valorilor și principiilor democratice este în măsură să asigure securitate, stabilitate și prosperitate, atât pentru cetățenii statelor din vecinătatea Estică, cât și pentru regiune în ansamblu.

Bugetul pentru asistență pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 este gestionat de MAE și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel