MAE: Atenţionare de călătorie în FRANŢA. Acţiune de PROTEST în două puncte vamale

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau călătoresc în Franţa, după o acţiune de protest declanşată de funcţionarii vamali din porturile Calais şi Dunkerque. Protestul se va desfăşura pe perioadă nedeterminată.

Controalele amănunţite la frontiera dintre Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord produc numeroase perturbări în reţeaua de transporturi, în special în circulaţia trenurilor Eurostar, la intrarea în Eurotunnel şi pe autostrăzile A16, A26 şi A25, precizează MAE.

Prefectura Nord a luat măsuri de gestionare a circulaţiei vehiculelor cu un tonaj mai mare de 7,5 tone, astfel că până vineri, 15 martie, ora 22,00, se vor organiza zone speciale de parcare sau se va proceda la devierea obligatorie a vehiculelor.

Citeşte şi: "Vameşii francezi, în GREVĂ de zel din cauza BREXITULUI. Trafic AFECTAT la frontiere"

De câteva săptămâni, vameşii de la frontiera nordică a Franţei se află în grevă de zel. Ofiţerii vamali de la Calais şi Dunkerque controlează, astfel, în amănunt camioanele cu marfă care ies sau intră în Franţa şi aplică regulamentul în cel mai mic detaliu.

 

Sfatul MAE: Informaţi-vă înainte de a porni la drum


Cetăţenii români sunt rugaţi să consulte site-ul Prefecturii Nord la adresa: http://www.nord.gouv.fr/Actualites/A-la-une/Mouvement-social-douanier-Mesures-prefectorales-de-gestion-du-trafic, în vederea obţinerii informaţiilor despre dificultăţile din circulaţie, în special pe autostrăzile A16, A26 şi A25 precum şi pentru identificarea zonelor de parcare ale vehiculelor de mare tonaj şi a deviaţiilor obligatorii din circulaţia rutieră.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http:// strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel