MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria: Transportul, afectat de avertizările meteo de vremea severă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis joi, 19 ianuarie, o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde sunt aşteptate perturbări în domeniul transporturilor din cauza avertizărilor meteo de vânt puternic.

Potrivit MAE, în perioada 19-21 ianuarie, întreg teritoriul Bulgariei este afectat de intensificări ale vântului, cu evoluţie dinamică, fiind emise coduri de atenţionare meteorologică:

- Cod roşu de vânt pentru regiunile Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo şi Veliko Târnovo. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de până la 30 - 35 m/s;

- Cod portocaliu de vânt pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Târgovişte, Razgrad, Kârdjali şi Haskovo. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de peste 25 m/s;

- Cod galben de vânt pentru regiunile Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Şumen, Burgas, Varna, Dobrici, Silistra, Ruse şi Pleven. Rafalele de vânt pot atinge o viteză de 19 - 24 m/s;

MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria

 

Potrivit MAE, Aeroportul din Sofia este deschis curselor aeriene internaţionale, acestea desfăşurându-se conform graficului, în condiţii meteorologice dinamice. Decizia de a ateriza sau nu pe aeroportul din Sofia va aparţine căpitanului de aeronavă, în funcţie de condiţiile meteo dinaintea momentului aterizării. Astfel, se recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia zborurilor de pe aeroportul din Sofia sau situaţia meteo din regiunile bulgare.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă şi atenţionare meteorologică specifică, precum şi să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităţilor bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere.

Transportul în țara vecină, afectat de avertizările meteo de vremea severă

 

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, apelabil în regim permenent; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei ”Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Atenționare de călătorie în Bulgaria, emisă de MAE. Transportul, afectat de vremea severă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel