MAE, atenționare călătorie Franța, Grecia și Portugalia. Avertisment pentru români

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

MAE a transmis avertizări de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța, Grecia sau Portugalia.

Franța - caniculă

Cetăţenii români aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sudul Franţei sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă, informează un comunicat al MAE. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorul Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64, precizează ministerul român. 

Grecia - furtuni puternice și ploi

Potrivit unui comunicat al MAE transmis miercuri, vor fi afectate următoarele regiuni: pe 1 august:
Macedonia centrală, insulele Sporade, nordul insulei Evia şi nordul Mării Egee, Tessalia, Epir, vestul şi centrul Greciei Continentale iar pe 2 august: Macedonia centrală şi de vest, Tessalia, insulele Sporade şi, posibil, Evia de nord, Epir, vestul şi centrul Greciei Continentale.

Pe 3 august vor fi afectate Macedonia centrală şi de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale şi Peloponez (în principal partea de vest), iar pe 4 august: Macedonia centrală şi de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia (în principal în partea de vest şi de nord).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, arată sursa citată.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222.

Portugalia - cod roșu și portocaliu de caniculă

Totodată, IPMA a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 2 august pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setubal şi Viana do Castelo, arată un comunicat al MAE transmis miercuri. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628, precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel