MAE: A fost lansat "Ghidul alegătorului român din străinătate"

Andreea Cosma / 20 apr 2019, 11:17 Salveaza PDF Comentarii

În contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc la data de 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate”. Acesta are scopul de a ajuta cetăţenii din diaspora să se informeze cu privire la condiţiile în care îşi pot exercita dreptul de vot.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul MAE, ghidul include informații referitoare la persoanele care au drept de vot, actele în baza cărora se poate vota în străinătate și procedura de vot.

De asemenea, ghidul include și informații referitoare la atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe și ale Autorității Electorale Permanente în contextul alegerilor europarlamentare.

ŞtiriDiaspora.ro a prezentat, pe scurt, informaţiile relevante din "Ghidul alegătorului român din străinătate".

Ghidul complet este disponibil pe site-ul MAE în cadrul secţiunii dedicate alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019: (http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/2019.04.19_ghid_alegator.pdf)

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul acestui scrutin, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale căruia liste electorale este înscris.

Pentru a își exercita dreptul la vot, cetățenii români trebuie să deţină un act de identitate românesc valabil.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy