Măcel în Mali: 95 de morți, zeci de răniți

Narcis Popa |
Data publicării:

Cel puțin 95 de persoane au murit și alte 19 sunt date dispărute după ce mai mulți etnici fulani au atacat un sat populat de etnici dogon în centrul statului african Mali, potrivit unor oficiali guvernamentali, informează Reuters și BBC.

„Bărbați înarmați, care păreau etnici fulani, au tras asupra populației și au incendiat orașul", a declarat Siriam Kanoute, un oficial din orașul Bandiagara, aflat în apropiere de locul atacului.

Primarul localității, Ali Dolo, a declarat că până în prezent au fost descoperite 95 de cadavre carbonizate, însă autoritățile se așteaptă ca bilanțul să crească. „Dintr-o populație de aproximativ 300 de locuitori, doar 50 au răspuns la apelul făcut de autorități", a spus acesta.

Un reprezentant al Guvernului de la Bamako a confirmat atacul, dar a informat că atacatorii nu au fost încă identificați.

„Guvernul din Mali transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate și asigură că va lua toate măsurile pentru arestarea și pedepsirea autorilor acestui carnagiu", se arată într-un comunicat.

Violențele dintre cele două grupuri au dus la moartea a sute de persoane din luna ianuarie și până în prezent. În martie, peste 150 de etnici fulani au fost uciși de către atacatori înarmați, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel