Ludovic Orban: România îndeplinește criteriile pentru integrare în spațiul Schengen

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Munchen, din nou, că România îndeplinește "de multă vreme" criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen.

Premierul român a participat, duminică, în calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema "Eurovision Contest: A Europe That Protects", din cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ludovic Orban a susșinut faptul că refacerea funcţionalităţii depline a spaţiului Schengen extins este esenţială pentru asigurarea securităţii interne a Uniunii Europene.

"Premierul Orban a evidenţiat, totodată, rolul extrem de important al României în apărarea unui segment semnificativ al frontierei Uniunii Europene. Înaltul oficial român a evocat, de asemenea, eforturile în curs ale autorităţilor de la Bucureşti de îndeplinire a condiţiilor de aderare la Zona Euro", se arată în comunicatul de presă.

Şeful executivului s-a referit, de asemenea, la importanţa deosebită a continuării politicii de extindere a Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest, respectiv a acordării unei atenţii sporite partenerilor estici, pentru securitatea externă a Uniunii.

"În ceea ce priveşte negocierile în curs asupra viitorului cadru financiar multi-anual al Uniunii, prim-ministrul Ludovic Orban a insistat asupra necesităţii asigurării unui buget al Uniunii suficient de ambiţios pentru a răspunde noilor provocări, dar şi suficient de echilibrat pentru a veni în sprijinul politicilor clasice ale UE - coeziunea şi politica agricolă comună", a menţionat comunicatul Guvernului.

Din panel au facut parte preşedintele Slovaciei - Zuzana Caputova, prim-ministrul Croaţiei - Andrej Plenkovic, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă - Vera Jourova, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului european de viaţă - Margaritis Schinas, precum şi Armin Laschet, prim-ministrul landului Renania de Nord - Westfalia, respectiv liderul Partidului Verzilor din Germania, Annalena Baerbock. Dezbaterea a fost moderată de Henrik Enderlein, preşedintele Hertie School of Governance. 

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel