Ludovic Orban: „Putem să organizăm alegerile. Chiar și cu 10.000 de infectari pe zi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi: Asistăm la un val epidemic îngrijorător dar putem să organizăm alegerile. In diaspora este posibil ca în anumite țări să fie redus numărul de secții de votare.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la sediul PNL că, deși asistăm la un "val epidemic îngrijorător", alegerile pot fi organizate: "Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament."

Întrebat dacă la 10.000 de cazuri se mai poate vorbi de alegeri, acesta a argumentat că în mai multe țări au fost organizate scrutine, chiar în contextul pandemiei COVID-19 și a dat exemplul USA, Franța, Republica Moldova, Polonia. 

„Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament însemană că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (...) duc România spre prăpastie (...) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit."

„În ce privește votul electronic, PNL a înaintat proiectul de lege, dar majoritatea PSD nu a acceptat acest sistem de vot”

Premierul a mai spus, potrivit Antena 3, că a fost redus numărul de persoane permis la adunări publice și că se va menține obligativitatea purtării măștii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel