Ludovic Orban: „Moțiunea este consumată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban declară că moțiunea de cenzură depusă de 206 parlamentari PSD „este consumată” și este în afara cadrului constituțional. El respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

„Moțiunea este în afara cadrului constituțional. Așteptăm decizia Curții. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar trebuie așteptată decizia CCR”, spune Ludovic Orban.

El respinge scenariul în care votul moțiunii de cenzură ar putea fi amânat și respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

„De mâine începe sesiunea ordinară, asta e o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea într-o altă sesiune. Înțelegere în momentul în care depune o moțiune de cenzură? Ce înțelegere? E înțelegerea că ei vor să ne dea jos și înțelegerea că noi vrem să ne apărăm”, adaugă premierul.

 

Carmen Dan a anunțat pe Facebook că absentează de la ședința Parlamentului

 

La deschiderea ședinței convocată pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură au fost anunțați 170 de deputați și senatori prezenți.

Senatorul PSD Carmen Dan a anunțat pe Facebook că absentează de la ședința Parlamentului în care se votează moțiunea de cenzură, deoarece se află în autoizolare pentru că mama sa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Pentru ca Guvernul să fie demis, este necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel