Ludovic Orban le întoarce replica celor de la PSD: "Ne-au lăsat ĂŞTIA un buget făcut praf, găurit!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, despre lipsurile de la buget, că „ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf”, referindu-se la PSD. De asemenea, președintele PSD Viorica Dăncilă a folosit, într-o conferință de presă, cuvântul „ăștia" la adresa românilor din străinătate.

„Suntem în analize, evident facem continuă evaluarea. ( bugetului - n.r) Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, citat de Mediafax, chestionat despre lipsurile existente la bugetul de stat.

Premierul a spus că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate. (...) Când o să vedeți ordonanță de urgență le veți vedea”.

Întrebat dacă vor fi luați bani de la investiții, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă decizia și că nu poate spune, încă, forma finală a Ordonanței de Urgență.

Chestionat de reporteri dacă va merge în cursul zilei de astăzi ( luni - n.r), la Cotroceni, Ludovic Orban a declarată că merge la Palatul Cotroceni „de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuții și întâlniri, de fiecare dată”.

„Între mine că prim-ministru și președintele României, între guvernul pe care îl conduc și președinte este în sfârșit o relație de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acțiunile, toate deciziile și toate politicile publice în beneficiul cetățeanului român”, a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuție cu Președintele Klaus Iohannis, luni.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul va finaliza până marți seara forma definitivă a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară, el respingând informațiile potrivit cărora vor fi reduse fondurile de la Educație, Transporturi și din cofinanțarea pe fonduri europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel