Orban: Aşteptăm excluderea PSD şi ALDE din familiile lor europene. Astăzi ei sunt paria

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD şi ALDE ar trebui excluse din familiile lor europene, după modelul PPE care a suspendat Fidesz, transmite Agerpres.

„Am să vă dau un mesaj. Nu ştiu dacă aţi urmărit, dar Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda Fidesz din PPE, pentru derapajele de la democraţie şi pentru nerespectarea valorilor şi principiilor care stau la baza PPE şi la baza funcţionării UE. Fidesz a primit un termen de îndreptare a comportamentului politic, de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public şi în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria. Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să-l facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european, care, dacă vor să facă curăţenie, trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România, care fac aproape acelaşi lucru pe care l-a făcut Fidesz la nivel european şi în PPE. De altfel, aşa, pe drumul care au pornit, PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice”, a spus Ludovic Orban, în conferinţa de presă de la Sibiu.

Oricum, astăzi ei sunt paria. Oricum, astăzi, un număr tot mai mare de partide europene din familia politică din care fac parte se pronunţă pentru excluderea lor din formaţiunea politică. Cred că acesta este rezultatul comportamentului antieuropean şi comportamentului împotriva valorilor şi principiilor care stau la baza UE”, a mai spus Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel