Orban: Am prefera o întoarcere la popor prin intermediul alegerilor anticipate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că temele de pe agenda PSD sunt periculoase pentru societate românească.

Ludovic Orban spune că PNL se va opune cu toate mijloacele legale ca aceste teme să nu fie adoptate.

“Sunt teme periculoase pe agenda zilei, cum e remanierea guvernamentală, tentativa lor de a modifica codul penal ca să îi scape pe Dragnea și pe Tăriceanu. Mai au câteva inițiative periculoase. Ne-am pregătit, ne vom opune și vom folosi toate pârghiile pe care le avem la dispoziție ca să împiedicăm intrarea în vigoare a acestor prevederi”, a spus Ludovic Orban într-un interviu pentru Hotnews.

Ludovic Orban este de părere că cea mai bună soluție ar fi alegerile anticipate.

 

"Cel mai bine ar fi să ne întoarcem la popor. Structura actualului Parlament e rezultatul unei voințe exprimate de cetățeni în decembrie 2016 și veți vedea la aceste europarlamentare că voința cetățenilor este profund schimbată și, într-un fel, și Parlamentul trebuie readus în conformitate cu voința cetățenilor. Am prefera, dacă va fi posibil, să ajungem la o întoarcere la popor prin intermediul unor alegeri parlamentare anticipate care practic să legitimeze un Guvern pentru 4 ani de zile. O majoritate parlamentară și un Guvern pentru 4 ani de zile.

Alte formule vor fi greu de realizat pentru că este un Parlament, repet, care nu va putea asigura o guvernare coerentă, omogenă, o guvernare serioasă, care să rezolve marile probleme, care să fie preocupată mai mult de rezolvarea problemelor decât de chestiuni de natură electoralistă", a declarat Ludovic Orban pentru Hotnews.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel