Ludovic Orban a demarat campania solicitată de președintele Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a cerut partidelor politice, ONG-urilor și instituțiilor statului să informeze românii din diaspora cu privire la noua lege electorală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță demararea  unei campanii de informare a românilor din diaspora privitoare la modificările care au fost făcute la legea electorală.

"Am decis demararea unei campanii de informare a românilor din diaspora, campanie privitoare la modificările care au fost făcute la legea electorală, în urma scrisorii președintelui Klaus Iohannis, care a solicitat modificarea legislației electorale astfel încât să se asigure dreptul efectiv al cetățenilor români din diaspora de a-și exercita dreptul de vot fără niciun fel de constrângere.

Campania privitoare la introducerea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale, privitoare la pre-înscriere și la faptul că se poate vota trei zile și nu doar intr-o singură zi, este necesara, astfel încât toți cetățenii români din diaspora să știe că au posibilitatea să-și exprime dreptul de vot și că pot să facă acest lucru prin mai multe mijloace: prin votul prin corespondență sau prin votul efectiv la secția de votare.", a scris Ludovic Orban pe FAcebook.

 Președintele Iohannis a promulgat "legea care trebuie să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a vota în condiții decente, fără umilințele la care au fost supuși pe 26 mai. Este un prim efect al Acordului Politic Național pe care l-am propus în urma referendumului, validat de către Curtea Constituțională, și care a fost semnat de toate formațiunile parlamentare, cu excepția PSD și ALDE. Solicit Guvernului, care este direct responsabil cu organizarea alegerilor, să pună în aplicare noile prevederi pentru a se asigura că toți cetățenii români pot vota atât în țară, cât și în străinătate."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel