Ludovic Orban a demarat campania solicitată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a cerut partidelor politice, ONG-urilor și instituțiilor statului să informeze românii din diaspora cu privire la noua lege electorală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță demararea  unei campanii de informare a românilor din diaspora privitoare la modificările care au fost făcute la legea electorală.

"Am decis demararea unei campanii de informare a românilor din diaspora, campanie privitoare la modificările care au fost făcute la legea electorală, în urma scrisorii președintelui Klaus Iohannis, care a solicitat modificarea legislației electorale astfel încât să se asigure dreptul efectiv al cetățenilor români din diaspora de a-și exercita dreptul de vot fără niciun fel de constrângere.

Campania privitoare la introducerea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale, privitoare la pre-înscriere și la faptul că se poate vota trei zile și nu doar intr-o singură zi, este necesara, astfel încât toți cetățenii români din diaspora să știe că au posibilitatea să-și exprime dreptul de vot și că pot să facă acest lucru prin mai multe mijloace: prin votul prin corespondență sau prin votul efectiv la secția de votare.", a scris Ludovic Orban pe FAcebook.

 Președintele Iohannis a promulgat "legea care trebuie să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a vota în condiții decente, fără umilințele la care au fost supuși pe 26 mai. Este un prim efect al Acordului Politic Național pe care l-am propus în urma referendumului, validat de către Curtea Constituțională, și care a fost semnat de toate formațiunile parlamentare, cu excepția PSD și ALDE. Solicit Guvernului, care este direct responsabil cu organizarea alegerilor, să pună în aplicare noile prevederi pentru a se asigura că toți cetățenii români pot vota atât în țară, cât și în străinătate."

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

25 aug 2019, 18:24 in Știri
Horoscop, luni, 26 august 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27