Ludovic Orban: "Viorica Dăncilă a împărţit bani cu NEMILUITA. Primesc cereri"

Andreea Cosma / 6 dec 2019, 17:44 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit, în cadrul şedinţei de Guvern, că primeşte solicitări de bani de la autorităţi locale, chiar şi după ce Viorica Dăncilă a împărţit resurse financiare "cu nemiluita" din fondul de rezervă al guvernului înainte de a-şi încheia mandatul.

"Am început să primesc cereri adresate mie direct în care mi se cer nişte sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au nicio legătură cu cheltuielile de funcţionare.

Şi, de asemenea, să aveţi foarte mare grijă. Dacă ei au cheltuit banii pe care îi aveau prevăzuţi la categoriile de cheltuieli de funcţionare la alte tipuri de cheltuieli, trebuie să analizăm foarte serios toate sumele de bani pe care le vom aloca.

De asemenea, în analiză, vreau să luaţi ca şi criteriu de evaluare şi alocările anterioare care au fost făcute din fondul de rezervă al guvernului.

Ştiţi foarte bine că ultimele săptămâni ale guvernului Dăncilă au fost alcoaţi bani cu nemiluita către diferite autorităţi locale, bani care nu au fost alocaţi pe principiile pe care vom aloca noi banii - şi anume asigurarea cheltuielilor de funcţionare vitale pentru comunităţile lcoale.

Iar dacă sunt localităţi care au primit bani, să nu mai vină să mai ceară bani. Pentru că dacă au făcut o solicitare şi li s-au alocat resurse financiare anterior, resursele ar trebui să fie suficiente. 

Iar dacă ei au chelutit banii pe alte lucruri decât pentru cheltuielile de funcţionare, este treaba lor, să îşi rezolve din bugetele locale", a declarat Ludovic Orban, înainte de a deschide ordinea de zi.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy