Ludovic Orban: "Peste un MILION de români s-au întors în ţară. România a fost expusă unui risc MAJOR. Puţine ţări au avut curajul să facă aşa ceva!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Peste un milion de cetățeni români s-au întors în țară din februarie până acum, a declarat premierul Ludovic Orban. Dintre aceştia, circa "300-350.000" vor fi în căutarea unui loc de muncă.

"Din 23 februarie, de când am monitorizat toate intrările, în România s-au întors 1.279.000 de cetăţeni români. Vorbim după 23 februarie. Cei mai mulţi dintre ei au venit din ţări europene, Italia, Spania, Germania Franţa, Marea Britanie, unde a existat cea mai mare răspândire a virusului.

De ce v-am spus lucrul ăsta?

România a fost expusă unui pericol major datorită numărului extrem de mare de români care au intrat în ţară şi care au venit din aceste zone.

Noi am carantinat şi am decis izolarea la domiciliu a sute de mii de români. Iar aceste decizii, de fapt, au întârziat în primă fază şi ulterior au redus întrarea în faza de răspândire în comunitate. Foarte puţine ţări au avut curajul să facă aşa ceva. Şi nicio ţară nu s-a confruntat cu un asemenea val de cetăţeni care să se întoarcă acasă.

Estimarea noastră privitoare la numărul de persoane care vor fi în căutarea unui loc de muncă este cam la 300-350 de mii de cetăţeni români. De altfel, şi pe evaluarea Comisiei Europene, există un risc de creştere a şomajului de până la 6%. Din acest motiv, generăm aceste măsuri economice pentru că cea mai mare formă de protecţie a unui român este să aibă un loc de muncă", a declarat Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel