Ludovic Orban, după discuţiile cu Victor Ponta: "Nu i-am oferit portofolii. Nici nu a cerut"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ludovic Orban a ieşit optimist după discuţiile avute cu liderul Pro România, Victor Ponta, privind susţinerea pentru votul de învestitură.

"Mi s-a părut că ne-am înţeles că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate şi să rezolve marile probleme cu care se confruntă Aastăzi România. A fost o discuţie pozitivă în care am depăşit multe puncte de diferenţă. Am încredere că până la final de vom înţelege şi vom putea obţine susţinerea Pro România", a declarat liderul PNL.

Acesta a precizat că va mai urma o rundă de discuţii cu Pro România pe acest subiect şi că susţine în continuare ideea alegerilor anticipate, care are nevoie însă de nişte condiţii.

"Suntem deschişi pentru o discuţie privitoare la posibilitatea realizării de alegeri anticipate. E necesar un acord politic prin care formaţiunile politice care se înţeleg să deţină jumătate din Parlament, astfel încât să nu aruncăm ţara în criză fără să fim siguri că investirea succesivă a două guverne va fi respinsă, astfel încât să se creeze condiţiile constituţionale pentru anticipate. I-am readus aminte că toate deciziile şi declaraţiile noastre politice au fost în sensul ăsta. Sunt şi alte elemente înc are am făcut paşi înainte. A rămas să avem runda a doua, disucţia decisiviă. După cum a decurs discuţia, eu sunt optimist".

Premierul desemnat a mai precizat că nu a negociat posturi în ministere cu Victor Ponta.

"Fiind vorba de un sprijin parlamentar, noi nu refuzăm posbilitatea ca orice formaţiune să participe cu ideile, propunerile şi chiar cu expertiza de are dispun. dar nu a fost vreo discuţie referitoare la vreun portofoliu minsiterial. Nici ei nu au cerut, nici noi nu am oferit".  

"Exact ca la moţiunea de cenzură, este necesară participarea tuturor partenerilor pentru a garanta 100% investirea guvernului. Sigur că dacă unul dintre partenerii care au contribuit la moţiune, până la urmă, ar ajunge să ia o decizie să nu sprijine guvernul, deşi eu nu pot să îmi imaginez o asemenea situaţie... Repet, a nu investi guvernul, înseamnă a menţine la putere guvernul demis şi eşuat, Dăncilă, însemană a fi complice cu toate porcăriile mizeriile pe care le fac reprezentanţii PSD în toate minsiterele şi agenţiile.

Mi-e greu să înţeleg o astfel de situaţie. Putem să negociem cu parlamentarii independenţi şi cu parlamentari care sunt în PSD şi care înţeleg necesitatea investirii unui guvern", a mai spus Ludovic Orban.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel