Lucrători detașați. Franța, LOVITURĂ pentru angajații români din străinătate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Franța a respins proiectul Uniunii Europene pentru lucrători detașați, care prevedea ca muncitorii români plecați pentru cel puțin trei zile într-o țară vestică să fie plătiți la nivelul țării în care se află. 

 Ministrul transporturilor din Franţa, Elisabeth Borne, a apreciat vineri că aşa-numitul "pachet pentru mobilitate" propus de Uniunea Europeană este inacceptabil, deoarece favorizează un "dumping economic şi social" din partea transportatorilor rutieri din Europa centrală şi de est, informează AFP. 

"Pieţele noastre sunt larg deschise, dar concurenţa exercitată acolo este adesea neloială. Transportul rutier este evident unul din cele mai bune exemple, a arătat Borne într-o declaraţie de presă alături de omologul său german, Andreas Scheuer. Ea a apreciat că principiul salarizării egale la muncă egală pe acelaşi teritoriu pare natural, iar proiectele discutate în prezent nu respectă această condiţie. 

Ce prevede proiectul "lucrătorilor detașați"


Comisia Europeană a propus ca şoferii profesionişti care tranzitează alte ţări europene decât cea de origine să fie consideraţi ca personal detaşat, salarizat la nivelul local, doar după trei zile în ţara respectivă. Germania şi Franţa cer aplicarea acestui statut din prima zi, iar transportatorii rutieri din estul UE resping ideea de a-şi plăti şoferii la nivelul ţărilor occidentale prin care trec. 

Surse diplomatice au declarat agenţiei France Presse că Franţa intenţionează să respingă "pachetul rutier" şi să amâne dosarul până când Austria preia preşedinţia UE, deţinută în prezent de Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel