Lovitură pe scena politică -partidul lui Dragnea, alianță cu PNȚCD: „Proiect cu legitimitate istorică“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

PNȚCD, partid condus de Aurelian Pavelescu, anunță o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partidul „simpatizat“ de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, și condus de Codrin Ștefănescu.

„O alianță politică între PNȚCD și APP este mai mult decât vitală pentru România, răspunzând dezideratului celei mai mari părți a poporului român, în perspectiva alegerilor generale din 2024, de constituire a unei platforme formată din partidele suveraniste autentice”, potrivit unui comunicat de presă emis de PNȚCD.

Anunțul lui Pavelescu vine după ce Liviu Dragnea a participat, sâmbătă, la ședința Biroului de Conducere al PNȚCD și unde s-a pus pe tapet o alianță „națională suveranistă”.

„PNȚCD a lansat o alianță cu APP condus de Liviu Dragnea, motivată de faptul că Programul economic și societal al liderilor țărăniști în perioada interbelică a fost însuflețit de aceleași principii. (...) Aducerea în actualitate a principiilor și programelor țărăniștilor interbelici într-o alianță suveranistă, este singurul Proiect de țară pentru salvarea României. De aceea, colaborarea mea cu Liviu Dragnea, inclusiv în chestiuni programatice, face parte din efortul de a configura acest Proiect cu legitimitate istorică, pentru prosperitatea și demnitatea românilor“, crede liderul PNȚCD.

Lovitură pe scena politică: Partidul lui Dragnea, alianță cu PNȚCD 

 

Potrivit comunicatului, Dragnea crede că PNL și PSD și-au dat mâna într-o „alianță a trădării naționale”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între „dragoste de țară și vânzare de țară”.

De asemenea, Pavelescu, a spus că este nevoie de o forță politică care să militeze pentru o „Europă a Națiunilor Suverane, alături de celelalte forțe europene suveraniste”.

„PNȚCD a lansat o alianță cu APP condus de Liviu Dragnea, motivată de faptul că Programul economic și societal al liderilor țărăniști în perioada interbelică a fost însuflețit de aceleași principii. O Românie care să aparțină poporului, iar nu unei elite cosmopolite, reprezentată azi de rețeaua globalistă și neomarxistă.

„Aducerea în actualitate a principiilor și programelor țărăniștilor interbelici într-o alianță suveranistă, este singurul Proiect de țară pentru salvarea României. De aceea, colaborarea mea cu Liviu Dragnea, inclusiv în chestiuni programatice, face parte din efortul de a configura acest Proiect cu legitimitate istorică, pentru prosperitatea și demnitatea românilor“, mai scrie Pavelescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel