EXCLUSIV  Lovitură MIȘELEASCĂ dată DEȚINUȚILOR POLITICI

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Bătaia de joc la adresa foștilor deținuți politici, care și-au sacrificat tinerețea și viața pentru această țară, continuă.  Noul șef al Secretariatului de stat, care gestionează problemele revoluționarilor și foștilor deținuți politici, vrea să-l elimine pe Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, din conducerea instituției.

Sorin Vintila Meșter, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, propune o  nouă organigramă a intituției, prin care departamentul care reprezintă foștii deținuți politici să fie  luat din coordonarea lui Octav Bjoza și dus în subordinea sa. Meșter se bazează pe faptul că golind de conținut funcția domnului Bjoza,  acesta  va demisiona. Noua organigramă este postată pe site-ul Secretariatului de pe data de 22 martie, dezbaterea publică fiind considerată încheiată înainte de Paști.

Fostul consilier al lui Ion Iliescu consideră, astfel, că ar fi moral ca el să conducă departamentul foștilor deținuți politici, și nu Octav Bjoza. O mizerie și o nesimțire de nedescris. Cât tupeu să aibă actuala guvernare ca să-l pună șef peste deținuții politici pe fostul consilier prezidențial al lui Ion Iliescu?

Sorin Vintilă Meșter a declarat, potrivit ziare.com că a fost printre primii care a primit certificat de Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite în Revoluția din 1989, iar printre beneficiile obținute se numară un teren de 5.000 de metri pătrați în comuna Ciorogarla. "Indemnizația de revoluționar nu am încasat-o decât după ce nu mi-a mai mers firma de construcții", a spus Meșter jurnaliștilor.

În ultimii ani, domnul Octav Bjoza, a făcut nenumărate apeluri, demersuri fără prea mare rezultat.

În anul Centenarului, deținuții politici, eroi ai acestui neam, printre ei numărându-se Iuliu Maniu, făuritor al Marii Uniri, Corneliu Coposu, Ion MIhalache, sunt din nou batjocoriți. O astfel de decizie nu poate fi catalogată decâ ca o mare mizerie.

Foștii deținuți politici, uitați de guvernanți în ultimii 24 de ani, își trăiesc bătrânețile cum pot, cu pensii de 10-12 milioane, în timp ce torționarii lor se lăfăie cu zeci de milioane de lei. Au bătut de uși închise și nimeni nu-și mai amintește de ei, nimeni nu mai știe că Iuliu Maniu  a fost deținut politic, iar Octav Bjoza îl reprezintă astăzi, cu atât mai mult în anul Centenarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel