Loterie națională pentru a încuraja vaccinarea. Măsura luată de autoritățile din Austria

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Nop Viwat, de la Pexels
Fotografie creată de Nop Viwat, de la Pexels

Guvernul de coaliţie din Austria, condus de conservatori, a anunţat joi că va organiza o loterie naţională pentru a-i încuraja pe cei nehotărâţi să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, cu câteva ore înainte ca parlamentul austriac să supună la vot obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în această ţară, informează Reuters.

Aproximativ 72% din populaţia Austriei este vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, unul dintre cele mai mici procente din vestul Europei.

Numărul de noi contaminări zilnice a înregistrat noi recorduri miercuri, în condiţiile în care varianta extrem de contagioasă Omicron continuă să se răspândească, însă guvernul de la Viena vrea să evite o nouă carantină la nivel naţional, după ce ţara a ieşit din al patrulea său lockdown în urmă cu numai o lună.

"Ce se poate câştiga la loteria vaccinării? Vouchere!", a declarat cancelarul Karl Nehammer într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu lidera opoziţiei social-democrate, Pamela Rendi-Wagner, cu care s-a negociat această măsură.

Nehammer a spus că el doreşte să existe o recompensă financiară pentru cei care se vaccinează şi a adăugat: "Am învăţat din trecut şi am văzut că loteria vaccinării este cel mai bun mijloc posibil pentru a înfiinţa un asemenea sistem" de recompensare.

Bilet pentru fiecare doză făcută



Persoanele, deja vaccinate sau încă nu, vor primi câte un bilet pentru fiecare doză făcută: câte trei bilete în total pentru cei care îşi fac şi doza booster.

Fiecare al zecelea bilet va câştiga un voucher în valoare de 500 de euro, a spus Nehammer, fără a preciza cum vor putea fi folosite aceste vouchere.

Camera inferioară a Parlamentului Austriei urmează să voteze mai târziu în cursul zilei de joi un proiect de lege care face vaccinarea obligatorie pentru toţi adulţii din Austria, în caz contrar fiind aplicate amenzi, iniţial de 600 de euro şi ajungând până la 3.600 de euro dacă prima amendă este contestată fără succes în justiţie.

Atunci când această lege va intra în vigoare, pe 1 februarie, Austria va fi prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care va introduce obligativitatea vaccinări împotriva COVID-19 pentru toate persoanele adulte, aminteşte Reuters, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel