Poliția britanică este pe cale să înceapă utilizarea operațională a camerelor de supraveghere cu recunoaștere facială în timp real (LFR), în ciuda avertismentelor privind organizațiile pentru drepturile omului și a îngrijorărilor exprimate chiar de autoritatea de profil a guvernului, transmite Reuters.
Folosit pentru prima oară la carnavalul de la Notting Hill din 2016, acest tip de camere va alerta poliția când descoperă vreo persoană aflată pe lista celor căutate de autorități.
„Folosirea tehnologiei de recunoaștere facială în timp real va fi implementată în anumite locuri din Londra", a spus Poliția Metropolitană (Met) într-un comunicat transmis vineri. "Este un pas important pentru Met, va fi vitală ca ajutor în diminuarea violenței”, potrivit sursei citate.
Camerele vor fi semnalizate clar, iar polițiștii vor distribui pliante cu explicații privind tehnologia.
Comisarul pentru Camere de Supraveghere din Marea Britanie a criticat, anterior, folosirea acestei tehnologii: „Este un instrument intruziv ce are implicații asupra drepturilor omului și asupra încrederii populației, aceste lucruri trebuie luate în considerare”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Șoferii din Italia obligați să-și monteze alcooltest legat la contactul mașinii. Cine sunt cei vizați
Bogdan Bolojan /
07 iul 2025, 21:45
Într-un efort ferm de a combate numărul alarmant de accidente rutiere, guvernul italian condus de Giorgia Meloni a adoptat, la inițiativa vicepremierului și ministrului Infrastructurii Matteo Salvini, o nouă lege care vizează direct șoferii cu antecedente privind consumul de alcool la volan. Actul normativ, emis prin decret pe 2 iulie 2025 și intrat în vigoare de a doua zi, introduce una dintre cele mai riguroase măsuri din Europa împotriva recidiviștilor la volan: obligativitatea montării unui dispozitiv antidemaraj, cunoscut sub numele de alcolock, care permite pornirea mașinii doar după trecerea unui etilotest.