Liviu Pop, după declaraţiile Klaus Iohannis: "M-a ascultat preşedintele statului!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Comisiei pentru educaţie din Senat, social-democratul Liviu Pop, afirmă că decizia ca şcolile să rămână închise în acest an de învăţământ este una normală.

"E o decizie normală, eu o salut. Păcat că a venit mult prea târziu. M-a ascultat preşedintele statului. Am postat, acum două sau trei zile, pe pagina de socializare ce trebuie făcut. Mai bine mai târziu decât niciodată. Putea să facă acest anunţ acum două săptămâni sau chiar la începutul stării de urgenţă", a declarat, luni, pentru Agerpres, Liviu Pop.

El a criticat poziţia Guvernului în această chestiune, afirmând că Executivul este "principalul actor în această ecuaţie".

"Am văzut bâlbâiala de care dă dovadă Guvernul României, pentru că principalul actor în această ecuaţie este Guvernul României, nu Ministerul Educaţiei, care trebuia demult să modifice Legea educaţiei naţionale, să vină cu celelalte soluţii şi pentru zona de educaţie, pentru că nu poţi să faci învăţământ online fără celelalte ministere implicate în viaţa şcolii", a susţinut Pop.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise în acest an de învăţământ pentru majoritatea elevilor.

"S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se vor întoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel