Liviu Pleșoianu a dat de pământ cu PSD, în direct: „Nu mai reprezintă nimic pentru mine!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a lansat un atac dur la adresa Partidului Social Democrat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Bună, România” de la B1 TV. Acesta a anunțat că va pleca din partid în momentul în care va deveni, oficial, candidat independent la prezidențiale și că nu are de gând să se mai întoarcă în rândul social-democraților. De asemenea, Pleșoianu a susținut că PSD nu mai reprezintă nimic pentru el și că nu ar mai trebui votat dacă va continua să meargă pe aceeași linie. 

„Candidez. Știu că persoanele nonconflictuale din PSD sunt deranjate de candidatura asta, dar asta e. Ceea ce s-a întâmplat în CEx, pentru mine este lămuritor. Rezultatul era clar pentru toată lumea, dar faptul că aproape toți au mers încolonați pe ideea că doamna Dăncilă e tot ce poate avea mai bun acest partid pentru candidatura la prezidențiale, pentru mine este pe deplin lămuritor din toate punctele de vedere, moral, intelectual, politic.

În momentul în care voi candida independent, evident că voi ieși din partid. Partidul în care am intrat eu în 2016 mai are la fel de puțină legătură cu partidul de acum cât are doamna Dăncilă #2 cu doamna Dăncilă #1”, a spus Pleșoianu.

 

Pleșoianu: „La doamna Dăncilă m-am păcălit”

 

Acesta a explicat și de ce a ajuns la conclusia că s-a înșelat foarte tare în privința Vioricăi Dăncilă.

„În cazul doamnei Dăncilă admit public că eu am perceput-o altfel. Eu eram împotriva liniei partidului când a fost votat domnul Tudose. La domnul Grindeanu, la vreo două săptămâni după ce a preluat mandatul am început să-l critic și să spun ce cred eu despre domnia sa.

La doamna Dăncilă m-am păcălit. Era europarlamentar când am mers eu la Bruxelles să-i adresez doamnei Kovesi întrebările de care fugea de la comisia de anchetă. Doamna Dăncilă era acolo, era foarte convinsă de existența "statului paralel". Eu am luat de bunpă discuția de atunci, am plecat de la premisa că este sinceră. Ăsta este motivul pentru care am susținut-o. În cazul doamnei Dăncilă, recunosc, m-am înșelat grav.

Doamna Dăncilă a urcat cu mine pe scena acelui miting împotriva abuzurilor. Avea în spate ecranul acela imens pe care scria „jos statul paralel". Nu se poate așa ceva.

Atâta vreme cât au avut un anumit discurs public și au început să se contrazică. Și nu vorbesc doar de doamna Dăncilă. Domnul Orlando Teodorovici, imediat după ce Dragnea a mers la închisoare, brusc a spus că nu mai vorbim despre justiție și abuzuri. Este și domnul Fifor pe lista asta și, din punctul meu de vedere, toți cei care i-au dat votul doamnei Dăncilă", a declarat deputatul.

 

Liviu Pleșoianu: „Candidez pentru oamenii care au crezut ca mine”

 

Pleșoianul admite că a încerca să ajungi președintele României din postura de candidat independent este „cumplit de greu”, iar întrebat dacă se va înscrie în cursa electorală pentru a lua din voturile Vioricăi Dăncilă, acesta a răspuns: „Nici gând. Eu candidez pentru oamenii care au crezut ca mine, în 2012, în dreptate până la capăt. Eu odată ieșit din acest partid nu mă mai întorc. Cu cine să se schimbe conducerea partidului? Cu aceiași oameni care până mai ieri spuneu un lucru, acum spun alt lucru și apoi se întorc la ce spuneau înainte?

Domnul Tăriceanu, astăzi, n-a găsit nimic mai bun de spus în momentul în care a declarat că va candida din partea ALDE, decât să spună că e foarte bine ca Pro România lui Ponta să intre la guvernare".

Citește și Liviu Pleşoianu, ANUNŢ după decizia PSD: „Voi CANDIDA ca independent la alegerile prezidențiale!"

Întrebat dacă în acest moment există cineva în acord cu viziunea sa politică, Pleșoianu a răspuns: "După discursul de la congres au venit la mine zeci de oameni, inclusiv primari importanți din acets partid, să-mi spună că sunt cu sufletul alături de mine, dar ăîși cer scuze și vor vota cu doamna Dăncilă pentru că a pus congresul între Codul administrativ și rectificarea bugetară. Și cu asta v-am răspuns la întrebare".

Întrebat dacă mai e de votat PSD, Pleșoianu a răspuns: "Dacă merge pe această linie, de mine nu. În momentul de față, PSD pentru mine nu mai reprezintă nimic la nivel de mesaj sau de speranță".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel