Liviu Dragnea, ATAC dur la Dăncilă: "Se trezea VORBIND. Reporterii erau rugați să pună întrebarea asta"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea vine cu declaraţii privind amnistia şi graţierea, două măsuri intens promovate de guvernul PSD şi contestate vehement de opinia publică, stârnind proteste în rândul cetăţenilor. 

Într-un nou episod difuzat de Realitatea PLUS din interviul cu fostul şef al PSD, condamnat în prezent la închisoare cu executare, Liviu Dragnea aruncă "mingea" amnistiei şi graţierii în alt teren.

"Nu a fost deloc o coincidenţă. Anca, tu ai lucrat cu această doamnă. Mă rog, îmi datorează sau nu îmi datorează... Aşa, mulţi oameni îmi datorează dar nu fac un registru al datoriei lor. M-am abţinut foarte mult să şi trimit eventual o postare (...) Ce m-a deranjat foarte mult atunci... doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va graţia. Una două, nu îl voi graţia. Probabil erau reporteri rugaţi de consilierii dumneaei să pună întrebarea asta. Chiar eram foarte nervos şi voiam să îi spun: 'doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu mă graţiezi pentru că nu voi scrie o cerere de graţiere nici adresată ţie, nici adresată lui Iohannis pentru că graţierea o cer oamenii vinovaţi. Eu sunt adus aici nevinovat aici şi nu am de ce să cer graţierea. Mi-a zis şi Irina şi alţi prieteni că o să spună că din cauza mea nu câştigă alegerile. Era campanie electorală.

Citeşte şi: Tudorel Toader iese la rampă cu declarații ULUITOARE: Cum a fost ţinut PATRU ore în birou de Liviu Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă

În legătură cu afirmaţiile dumneaei şi a domnului Tudorel Toader, ministru pe care eu l-am respectat foarte mult şi cu care m-am purtat extrem de frumos, extrem de elegant... Este foarte urâtă minciuna pe care a spus-o. De ce a fost adus să dea interviu ăla, de ce a trebuit să spună lucrurile alea, habar nu am.

Dar discuţiile despre întâlnirea de la sediul din Băneasa cu mine, domnul Tăriceanu, doamna Dăncilă, domnul Toader s-au întâmplat în ultima parte a lunii ianuarie 2019, întâlnire generată de mine şi de Călin Tăriceanu pentru a stabili cu aceşti doi domni dacă ei vin cu ordonanţe pe Codurile Penale, care erau în Parlament, doar pe partea declarată constituţională sau noi mergem în Parlament", a spus Liviu Dragnea, la Realitatea PLUS.

 

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a vrut să dea OUG pe amnistie. A zis că nu îi tremură genunchii

 

"Discuţia era foarte clară. Îmi aduc aminte şi acum că domnul Tăriceanu îşi nota ce spun dumnealor. Şi eu, şi domnul Tăriceanu, am zis spuneţi-ne dacă voi aveţi de gând la guvern să iniţiaţi o ordonanţă de urgenţă şi atunci nu mai continuăm în Parlament. Domnul Tăriceanu a spus vrem să închidem acest subiect pentru că codurile penale şi astăzi sunt în mare parte neconstituţionale - ceea ce mi se pare foarte grav - şi am spus că dacă voi nu daţi OUG, noi continuăm procedura în Parlament, ei stabilind un calendar.

Nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere.

Acum, despre amnistie şi graţiere, prima discuţie am avut-o cu doamna Dăncilă în februarie-martie 2018, pe Valea Prahovei, într-o sâmbătă sau duminică. Eram acolo cu familiile si mi-a spus 'domnule preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vă spun ceva'.

Am ieşit afară şi a spus că e hotărâtă să dea o ordonanţă pe amnistie. Am zis să se gândească bine şi să ţină cont că eu nu i-am pus o astfel de condiţie când am propus-o premier şi nu am avut o discuţie până în momentul ăla în care mi-a spus că ea vrea să dea această ordonanţă pe amnistie, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă şi a avut multe poziţii în legătură cu nedreptăţile din justiţie şi că sunt multe dosare care au fost contrafăcute şi că trebuie să existe un moment zero în România şi că ei nu îi tremură genunchii.

Citeşte şi: Ana Birchall, DEZVĂLUIRI uluitoare: "Am fost vânată, subminată, asaltată şi ameninţată"

Şi am spus că sunt deciziile ei, ale Guvernului. Dar să reţină că nu cer, nu fac presiuni, nu am discutat şi nu mai vreau să discut despre aşa ceva. Deci nu se poate vorbi despre presiune. Că după câteva luni a spus că nu mai vrea să dea amnistie, am zis în regulă.

Nu stau să intru în dispute cu doamna Dăncilă şi cu domnul Toader. Fiecare alege cât de mult vrea să se facă de râs", a conchis Liviu Dragnea, la Realitatea PLUS..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel