Islanda - România. Rezultat final

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Islanda-România se joacă în această seară de la ora 21:45. Meciul este disponibil în format live pe StiriDiaspora. Mirel Rădoi a pregătit o serie de surprize în primul 11. 

Islanda-România 2-1 (rezultat live)

 

min 59. GOL ROMÂNIA!  Faza se întoarce cu 2 minute în urmă. Arbitrul din camera VAR atrage atenția asupra unui moment anterior, în care Burcă a fost lovit în careul islandez cu cotul în figură. Arbitrul acordă penalty pentru România după ce a revăzut faza, iar Maxim înscrie și reduce din diferență! 

min 57. Islanda ratează probabil golul care i-ar fi scăpat definitiv de emoții. Tătărușanu are intervenția meciului. Atacantul islandez nu reușeste să-l învingă din trei metri. 

A început repriza a doua. S-au produs trei schimbări în echipa naționala a României. A ieșit Alibec, a intrat Pușcaș. În locul lui Mitriță a intrat Ianis Hagi, iar în locul lui Ciprian Deac a intrat Gabriel Iancu. 

min 35. GOL Islanda! Sigurdsson înscrie din nou după o ieșire greșită la offside. Șutul său la colțul lung a fost imparabil. 

min 27. Gol ANULAT pentru Islanda. Poziție de offside. Apărarea României a fost din nou depășită. 

min 22. Tătărușanu apără un gol ca și făcut. Același Sigurdsson șutează foarte periculos, iar Tătărușanu împinge mingea cu vârful degetelor în corner. 

min 17. GOL Islanda! G. Sigurdsson deschide scorul după ce islandezul care joacă în Premier League l-a întors ușor pe Crețu și i-a șutat printre picioare. Șutul nu a putut fi apărat de Ciprian Tătărușanu. 

min 14. Stanciu, un nou șut periculos. Mingea este deviată în corner. Început bun de meci pentru România care domină la posesie. Mitriță reușește să țină bine de minge la mijlocul terenului. Camora, proaspăt naturalziat se află la primul meci în naționala României.

 

min 7. Stanciu șutează puțin pe lângă poartă de la 20 de metri. 

min 5. Islandezii comit henț în careu după o fază confuză, dar arbitrul de centru nu dictează nimic și nici nu cere asistența VAR.

A început meciul. Din minutul 1 islandezii ne iau tare și au o acțiune periculoasă în careu după o pasă greșită a lui Manea. 

 

Iată echipele de start: 

Islanda: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, H. Magnusson - Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson - G. Sigurdsson, Finnbogason

România: : Tătărușanu - Manea, Bălașa, Burcă, Camora - Stanciu, Crețu, Maxim - Deac, Alibec, Mitriță


Rezerve: Niță, Lazar, Toșca, Cicâldău, Pușcaș, Bancu, Keșeru, I. Hagi, Marin, Iancu, Hanca, Grigore

Dacă va câştiga în faţa Islandei, România va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului, cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.

Selecţionerul echipei României, Mirel Rădoi, aflat la doar al treilea meci în această postură, a afirmat, miercuri, că Islanda este favorită, având în vedere că va juca pe teren propriu, iar selecţionerul său, suedezul Erik Hamren, este mult mai experimentat.

România a jucat de două ori până acum cu Islanda, în preliminariile CM 1998, ambele meciuri încheindu-se cu victorii ale tricolorilor cu 4-0.

Potrivit FRF, naţionala României a disputat în istoria sa nouă partide în data de 8 octombrie şi nu a pierdut niciodată, înregistrând cinci victorii şi patru egaluri.

Rădoi ar putea începe cu Mario Camora titular pe postul de fundaş stânga, jucătorul de origine portugheză recent naturalizat fiind la prima sa convocare la naţionala României.

România nu poate conta pe doi fundaşi, pe căpitanul Vlad Chiricheş (accidentat) şi pe Ionuţ Nedelcearu (care s-a transferat la AEK Atena).

Meciul de la Reykjavik va fi arbitrat de o brigadă din Slovenia condusă de Damir Skomina. Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Jure Praprotnik şi Rober Vukan, în timp ce al patrulea oficial va fi Rade Obrenovic.

La această partidă arbitrii VAR vor fi spaniolul Juan Martinez Munuera şi slovenul Slavko Vincic.

Centralul Damir Skomina (44 ani) a mai arbitrat echipa naţională a României în întâlnirea cu Polonia (scor 0-3) din 2016, în preliminariile CM 2018.

EURO 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie-12 iulie, a fost amânat de UEFA pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Arena Naţională din Bucureşti va găzdui trei meciuri din Grupa C, în care va juca şi România, dacă se va califica, şi unul în optimile de finală. Cele 12 oraşe-gazdă pentru EURO 2020 sunt Amsterdam (Olanda) - Johan Cruyff ArenA (54.000 locuri), Baku (Azerbaidjan) - Olympic Stadium (69.000), Bilbao (Spania) - San Mames (53.000), Bucureşti (România) - Arena Naţională (54.000), Budapesta (Ungaria) - Puskas Arena (68.000), Copenhaga (Danemarca) - Telia Parken (38.000), Dublin (Irlanda) - Aviva Stadium (51.000), Glasgow (Scoţia) - Hampden Park (51.000), Londra (Anglia) - Wembley (90.000), Munchen (Germania) - Allianz Arena (70.000), Roma (Italia) - Stadio Olimpico (68.000), Sankt Petersburg (Rusia) - Gazprom Arena (61.000).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel