Italia. Lista localităților din zonele roșii unde sunt interdicții de călătorie. Măsuri de ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Se iau tot mai multe măsuri la nivel local pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului și a variantelor sale, în Italia. De la nord la sud, zonele roșii, mini-blocajele și lockdown-urile se înmulțesc. 

În Tirolul de Sud, zona roșie se aplică până pe 28 februarie. Pe 20 februarie, președintele Kompatscher a semnat o nouă ordonanță cu măsuri preventive pentru municipalitățile în care a fost detectată varianta sud-africană. Noile măsuri sunt în vigoare în Merano, San Pancrazio, Rifiano și Moso în Passiria - de asemenea în Malles Venosta, Lana și toate municipalitățile din Val Passiria, și anume San Martino în Passiria, Caines și San Leonardo în Passiria. Există obligația de a prezenta un test negativ la intrarea și ieșirea municipalităților în cauză.

În Lombardia, zonele roșii privesc localitățile Bollate, Castrezzato, Mede și Viggiù până la 24 februarie. Între timp, un alt municipiu din zona Pavia a decis închiderea școlilor, în urma unei creșteri a infecțiilor cu Covid înregistrate în ultimele zile. După cazurile Mede și Casorate, administrația municipală din Linarolo a stabilit și închiderea școlii elementare și gimnaziale până luni 8 martie.

În Liguria, începând de miercuri, 24 februarie până vineri, 5 martie, orașele Ventimiglia (inclusiv localitățile limitrofe) și Sanremo vor fi zone roșii.

Regiunea Molise are cele mai multe zone roșii locale, cel puțin până la 7 martie.: Termoli, Acquaviva Collecroce, Campomarino, Casacalenda, Castelmauro, Civitacampomarano, Colletorto, Guardialfiera, Guglionesi, Larino, Mafalda, Montecilfone, Montefalcone del Sannio, Montemitro, Montenero di Bisaccia, Montorio nei Frentani, Porto Palata Rotello, San Felice del Molise, San Giacomo degli Schiavoni, San Giuliano di Puglia, San Martino in Pensilis, Santa Croce di Magliano, Tavenna și Ururi, Bonefro, Lupara, Montelongo, Morrone del Sannio și Provvidenti.

În Umbria întreaga provincie Perugia și localitatea San Venanzo, din provincia Terni sunt zone roșii.

Abruzzo este în zona portocalie, însă două provincii întregi, Pescara și Chieti, sunt zone roșii cel puțin până la sfârșitul lunii februarie. 

Regiunea Marche este zonă galbenă, dar până sâmbătă, 27 februarie, în provincia Ancona se poate intra și ieși doar pe baza declarației pe propria răspundere. De astăzi și până la ora 24:00 de sâmbătă, 27 februarie, 20 de localități din provincia Ancona devin zone portocalii: Ancona, Camerata Picena, Castelfidardo, Castelplanio, Chiaravalle, Cupramontana, Falconara Marittima, Filottrano, Jesi, Loreto, Maiolati Spontini, Monte San Vito, Osimo, Ostra, Polverigi, Sassoferrato, Senigallia, Serra De’ Conti, Sirolo, Staffolo.

În Piemont, zonă roșie din 20 februarie până pe 26 februarie pentru localitatea Re, din provincia Verbano-Cusio-Ossola.

În Lazio: Colleferro, Carpineto, în provincia Roma și Roccagorga în provincia Latina.

În Sardinia, zona roșie este în Bono, din provincia Sassari până pe 6 martie.

 

Noile restricții în Italia

 

Consiliul de miniștri condus de premierul Mario Draghi a aprobat un decret care limitează deplasarea între regiuni până pe 27 de martie. De asemenea sunt interzise vizitele la prieteni sau rude aflate în zonele roșii.  

Decizia Consiliului de Miniștri reunit luni dimineață cu privire la călătoriile între regiuni este următoarea: rămân în vigoare toate restricțiile anterioare și în plus, în zonele roșii nu puteți merge să vă vizitați prietenii și rudele. 

Până la 27 martie 2021, orice deplasare între regiuni care nu are un scop justificat este interzisă în toată țara. Acesta este efectul prelungirii decretului-lege privind călătoriile, care expiră la 25 februarie.

Puteți trece granițele regionale (doar cu auto-certificare, declarație pe proprie răspundere) pentru a ajunge la locul de muncă, pentru sarcini privitoare la locul de muncă dovedite ori situații ce privesc motive de sănătate. Întoarcerea la reședință, la domiciliu  este întotdeauna permisă.

„Călătoriile către locuințe private locuite sunt permise, între orele 5.00 și 22.00, în zona galbenă din aceeași regiune și în zona portocalie din aceeași municipalitate, pentru până la maximum două persoane, care pot aduce cu ele copii cu vârsta sub 14 ani și persoane cu dizabilități.

În zonele portocalii, pentru orașele cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori, călătoria este permisă și către diferite alte orașe, atât timp cât acestea se află la mai puțin de 30 de kilometri de granițele regionale”, se arată în comunicatul emis de autoritățile italiene.

Vestea importantă este că aceste excepții nu mai sunt prevăzute pentru regiunile roșii, acolo unde nu va fi posibil să vizitați prietenii și rudele. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel