LISTA GALBENĂ a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din 48 de state trebuie să stea în carantină

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic din data de 4 februarie 2021.  Persoanele care sosesc în România din aceste 48 țări sau zone trebuie să stea în carantină. 

48 de state și regiuni sunt în zona galbenă din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Lista actualizată pe 18 ianuarie rămâne în continuare valabilă, informează Grupului de Comunicare Strategică în urmă cu scurt timp. Informația este utilă românilor care căutau săptămânal actualizări ale listei. 

Citește și OFICIAL! NOUA LISTĂ GALBENĂ. Românii care se vin aceste ţări intră în carantină: OBLIGATORIU test RT-PCR negativ la intrarea în ţară

Așadar pe listă sunt: Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Africa de Sud, Marea Britanie, dar și numeroase țări din Europa printre care Germania, Italia, Franța, Austria și Elveția. Persoanele care vin din aceste țări în România trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Cititorii care doresc să primească cele mai importante știri ale zilei direct pe telefon, pot intra pe grupul de Whats App al Stiri Diaspora dând click aici-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel puțin 10 zile dela vaccinarea cu a doua doză, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel