Liniile aeriene devin mai pesimiste, își înrăutățesc estimările de scădere a traficului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Companiile aeriene globale și-au redus marți previziunile de trafic din 2020, după ce un micul spor din vară s-a evaporat, pe fondul celui de-l doilea val al pandemiei și introducerii de noi restricții de călătorie, anunță Reuters.

Traficul de pasageri pe tot parcursul anului va scădea cu 66%, a declarat Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), comparativ cu reducerea estimată anterior de 63%.

„Îmbunătățirea pe care am văzut-o în lunile de vară s-a oprit mai mult sau mai puțin”, a spus Brian Pearce, economistul șef al IATA. Traficul din august a scăzut cu 75,3% ca număr de pasageri, precum și ca distanțe parcurse, comparativ cu o scădere de 79,5% în iulie.

Companiile aeriene presează guvernele să abandoneze carantinele și alte restricții de călătorie și, în schimb, să prefere testele rapide pentru COVID-19 în aeroporturi.

Factorii de încărcare care măsoară proporția de locuri ocupate de aeronave au scăzut cu 27,2 puncte, până la un nivel record de 58,5% în august.

O revenire pe piața internă a Rusiei, în creștere cu 3% față de anul trecut, contrastează cu zborurile australiene în scădere cu 88% și traficul intern chinezesc cu 19% mai mic față de anul trecut, a spus IATA.

Cererea de marfă a scăzut cu 12,6% în august, o îmbunătățire față de scăderea cu 14,4% din iulie, a mai spus asociația.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel