Lideri din PSD ar putea fi eliminați din funcție după rezultatul de la alegerile locale. Cine sunt cei vizați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Consiliul Politic Național al PSD se reunește, astăzi, și va decide cine mai rămâne în funcție ca lider de filială, ca urmare a rezultatului obținut la alegerile locale din 2020. Printre cei vizați de o posibilă înlocuire se numără și Marian Oprișan, care conduce PSD Vrancea de trei decenii, dar care a pierdut șefia Consiliului Județean după 20 de ani.

Marian Oprișan ar putea fi înlocuit de Cristi Valentin Misăilă, social-democratul care a câștigat un nou mandat alegerile pentru Primăria Municipiului Focșani, după ce l-a învins în cursă pe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării.

„Dragii mei vrânceni, vă mulțumesc din suflet, tuturor! Mulțumesc și mă înclin cu recunoștință în fața celor care ați avut încredere în mine și în proiectele mele și m-ați votat. Mulțumesc și celor care ați avut o altă opțiune și nu m-ați votat. Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viață și carieră județului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat și am muncit cu toată forța și determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni și sunt mândru de tot ce am reușit să construiesc în Vrancea în ultimii ani. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare pe care le-am început să fie duse la bun sfârșit, pentru binele dumneavoastră. Sunt convins că timpul va arăta justa valoare a oamenilor și a realizărilor fiecăruia. Pentru mine, lupta continuă! Voi rămâne același OM, care va fi alături de vrânceni, le va reprezenta interesele și îi va ajuta, cu toată puterea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Marian Oprișan, după ce a fost învins la alegerile locale, potrivit B1 TV.

 

„Nu am pierdut la numărul de primari, am pierdut puţin la consilierii locali”

 

Alte persoane ce ar putea fi vizate de înlocuire sunt șefii filialelor social-democrate din Alba și Bihor, Ioan Dîrzu și Ioan Mang, care la rândul rol au fost învinși în cursele pentru consiliile județene.

Întrebat de Bihoreanul cine se face vinovat pentru aceste rezultate, Ioan Mang a refuzat să răspundă. În schimb, a admis că primarii PSD nu au tras prea tare pentru partid: „Am câştigat în foarte puţine comune (n.r. cu lista de Consiliul Judeţean) pentru că unii primari au crezut că nu e bine să spună foarte multe de Consiliul Judeţean, ci să fie ei votaţi să iasă primari. Nu-i învinovăţesc pentru asta, era important să avem primari".

„Nu am pierdut la numărul de primari, am pierdut puţin la consilierii locali, avem 330. La consiliile locale, care este tot un vot politic, avem 27%. La Consiliul Judeţean e mult mai mic. Explicaţi-vă dvs. Eu cred că a fost speranţa unora că va curge lapte şi miere dacă votează cu PNL. Eu, până la urmă, sper să curgă lapte şi miere”, a mai spus președintele PSD Bihor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel