Lidera protestatarilor din Belarus, răpită la Minsk, a fost găsită. Unde s-ar afla acum

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Maria Kolesnikova
Maria Kolesnikova

Mai multe ţări din Europa, între care şi Germania, au cerut să fie informate de autorităţile din Belarus despre locul unde s-ar afla opozanta belarusă Maria Kolesnikova, care potrivit anturajului său a fost ''răpită'' luni dimineaţă.

Trei politicieni ai opoziţiei din Belarus, inclusiv lidera protestatarilor, Maria Kolesnikova, care a dispărut luni, la Minsk, au trecut controlul de graniţă de la graniţa dintre Belarus şi Ucraina, după cum a afirmat un ofiţer de grăniceri din Belarus.

Anunţul vine la o zi după ce s-a scris că Maria Kolesnikova a fost răpită de bărbaţi înarmaţi, în centrul Minskului, şi băgată într-o dubă neagră. "Suntem foarte preocupaţi de situaţia dnei Kolesnikova", a subliniat într-un interviu pentru Bild, ministrul german de externe Heiko Maas, în contextul în care Germania asigură preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

"Cerem să ştim unde se află şi eliberarea tuturor deţinuţilor politici în Belarus", a adăugat el. "Arestările repetate şi represiunea, în primul rând împotriva unor membri ai consiliului de coordonare (al opoziţiei belaruse), sunt inacceptabile", a adăugat ministrul din guvernul Angelei Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel