Lider PSD, după avertismentul Comisiei Europene. „Am să-i scriu și eu o scrisoare lui Timmermans și o să-l avertizăm!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, astăzi, pentru PSNews.ro, că-i va trimite și el o scrisoare lui Frans Timmermans, în care îl va atenționa că „nu o să-l mai recunoaștem ca membru al internaționalei socialiste”. Declarația vine după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a avertizat asupra derapajelor României de la principiile statului de drept.

Dumitru Buzatu consideră că avertismentul lansat de Timmermans vine ca urmare a unei presiuni din grupul de prieteni.

„Am să-i scriu și eu o scrisoare domnului Timmermans și o să-l avertizăm că, dacă mai continuă să ne scrie scrisori, noi nu o să-l mai recunoaștem ca membru al internaționalei socialiste. Cred că are mai degrabă o presiune constantă pe care o exercită cineva din grupul de prieteni, de cunoștințe care are sau nu un interes în România”, a declarat social-democratul.

Citește și OFICIAL. România, sub ameninţarea "opţiunii nucleare" din cauza modificărilor la Codul penal şi de procedură penală

Reacția lui Dumitru Buzatu vine în contextul în care prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare în care avertizează că Articolul 7 din Tratatul UE va fi declanșat în cazul României dacă modificările aduse Codurilor Penale vor intra în vigoare.

Scrisoarea este datată 10 mai, fiind adresată președintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel