Lider PNL, dezvăluiri despre trocul propus de PSD pentru a "păsui" unele proiecte legislative

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Liderul deputaților PNL Florin Roman a declarat că PSD i-a propus „un troc”, anume ca PNL să renunțe la introducerea la plenul de miercuri al Camerei Deputaților inițiativa pentru alegerea primarilor în două tururi și vor fi „păsuiți” asupra altor proiecte care pot afecta finanțele țării.

„Vreau să traduc ceea ce s-a întâmplat astăzi (marți - n.r.) și ce se va întâmpla mâine (miercuri - n.r.) în Parlament. În calitate de lider de grup al PNL, astăzi, am primit o propunere de troc din partea PSD. Cei de la PSD mi-au propus ca dacă PNL renunță la intrarea pe ordinea de zi a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi și alegerea președinților de consilii județene din rândul consiliilor, cei de la PSD ne-au spus că ne vor păsui în ceea ce înseamnă aruncarea în aer a proiectelor cu impact bugetar, plecând de la Comisia de buget-finanțe și astăzi, comisia de muncă, practic, au scos de la sertar toate proiectele cu impact bugetar ale fostei Opoziții sau ale PSD, practic, le-au forțat în comisii și au dat impresia că aruncă-n aer finanțele țării”, a afirmat liderul deputaților PNL, Florin Roman, în urma votului privind eliminarea pensiilor speciale, în comisia de muncă, citat de Mediafax.

Acesta a spus că PSD nu va reuși să-și ducă planurile la bun sfârșit, deoarece PNL va sesiza toate neregulile și va ataca, procedural.

„Asta nu se va întâmpla, pentru că toate proiectele cu impact bugetar care nu au respectat procedura, anume punctul de vedere al noului Guvern și impactul pe proiectele de lege, vor fi atacate la CCR sau în alte situații, unde considerăm că pot fi puse în aplicare, vor fi prorogate termenele. Astăzi au fost și proiecte bune, dar ce a greșit PSD astăzi, a fost că nu a respectat pașii procedurali și ne-a oferit toate pârghiile procedurale pentru a ataca”, a explicat Roman.

 

Florin Roman: "Am primit o propunere de troc din partea PSD"

 

Deputatul a precizat că PNL va încerca să introducă pe ordinea de zi de miercuri, a Camerei Deputaților, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

„Noi, mâine, suntem pregătiți să ne luptăm pentru introducerea pe ordinea de zi, sper să avem parlamentari și de la celelalte partide, și sper că noaptea va fi un sfetnic bun și pentru domnul Ciolacu. Ceea ce face el acum este un abuz. El spune nu vreau să supun la vot, ori așa ceva nu se poate, sau se putea pe vremea lui Dragnea”, a subliniat liderul deputaților PNL.

Liberalul a adăugat că președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu demonstrează că Liviu Dragnea încă are putere asupra Camerei.

„Ne vom lupta cu toate armele, pe procedură, fiindcă din păcate, domnul Ciolacu ne reamintește că Dragnea nu a murit, e doar la pușcărie, sau din punct de vedere politic, încă conduce Camera Deputaților. Asta am încercat să le explic colegilor de la PSD, că putem avea opinii diferite, însă în democrație, opiniile diferite se tranșează prin vot, ori ei refuză să supună la vot propunerea noastră de introducere pe ordinea de zi a unui proiect perfect democratic”, a argumentat el.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. Ea a precizat că opțiunea unei moțiuni de cenzură există în orice moment.

USR a îndemnat Guvernul Orban să ia toate măsurile posibile pentru schimbarea legislației electorale pentru revenirea la alegerea în două tururi a primarilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel