Lemon polenta cake: Prăjitura cu mălai cu care chef Sorin Bontea l-a cucerit pe Nicolai Tand, varianta de post

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de mălai. O rețetă ușoară și o explozie de gust la care nu te-ai fi așteptat niciodată
Tort de mălai. O rețetă ușoară și o explozie de gust la care nu te-ai fi așteptat niciodată

Ingredientul de bază al rețetelor preparate în ediția de aseară a emisiunii Chefi la cuțite“ a fost mălaiul. Chef Sorin Bontea l-a impresionat pe colegul său de breaslă, Nicolai Tand cu o rețetă de Lemon polenta cake. Iată cum se prepară acest deliciu, variantă de post.

În proba amuletei 16, chef Florin Dumitrescu a optat pentru un ”BBS”, balmoș cu burduf, caș și ”mămăligă în toate pozițiile”, în timp ce Sorin Bontea a gătit lemon polenta cake, pe când Cătălin Scărlătescu a făcut alivencă și un sos de fructe de pădure. Deși ultimul a câștigat „la mustață“ amuleta, preparatul făcut de Sorin Bontea  a fost extrem de apreciat.

Citește și Plăcintă pufoasă cu ciuperci și usturoi. Plină de arome și savoare

Iată cum se prepară o astfel de prăjitură cu mălai și lămâie, varianta de post.

Vezi și: Alivenci moldovenești pufoase. Rețeta tradițională de pe vremea lui Ion Creangă

Lemon polenta cake, ingrediente necesare:

 

150 g. migdale măcinate;

150 g. mălai fin;

2 lingurițe praf de copt;

½ linguriță bicarbonat de sodiu;

O linguriță cu sare de mare fină;

100 ml. ulei de măsline ușor (plus încă puțin pentru ungerea formei)

200g. zahăr pudră;

2 lămâi mari, la temperatura camerei;

250 ml. iaurt de soia simplu, cu lapte de migdale, la temperatura camerei;

75 g. zahăr pudră.

* formă de tort cu diametrul de 20 de centimetri.

Vezi și: Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

Tortul de mălai cu lămâie, varianta de post pas cu pas:

 

Încălziți cuptorul la 180ºC / 160ºC, funcția ventilator. Tapetați și ungeți ușor părțile unei forme de tort de 20cm. Puneți migdalele  măcinate și mălaiul într-un castron, adăugați praful de copt, bicarbonatul și sarea și amestecați-le.

Turnați uleiul într-un vas de măsurare mare cu gât larg, se adaugă zahărul și se rade mărunt coaja celor 2 lămâi de deasupra. Se amestecă împreună un minut, apoi se bate iaurtul până se încorporează complet. Apoi, pur și simplu turnați amestecul cu ingrediente umede în vasul cu ingrediente uscate, asigurându-vă că totul este complet amestecat.

Se răstoarnă compoziția obținută în forma pregătită și se coace în cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până când tortul începe să se îndepărteze de părțile laterale ale formei. Faceți testul scobitorii, iar aceasta iese curată, tortul este gata.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Lemon polenta cake - preparatul cu mălai, de post, cu care chef Sorin Bontea l-a cucerit pe Nicolai Tand, sigur îți va plăcea și rețeta de Mălai Dulce - Rețeta bunicii care l-a impresionat pe Papa Francisc în România.

Începeți să pregătiți siropul imediat ce prăjitura intră în cuptor:

Puneți zahărul pudră într-o cratiță mică și adăugați 75 ml de suc din lămâile stoarse. Încălziți, amestecând ușor pentru a dizolva tot zahărul în suc și turnați imediat într-un vas pentru a se răci.

Când prăjitura este gătită, transferați-o pe un grătar și, cu ajutorul unei scobitori, înțepați-o peste tot pentru a ajuta astfel siropul pătrundă în prăjitură. Turnați încet siropul, încercând să aveți răbdare, astfel încât siropul să nu facă doar un iaz mare deasupra.

Lăsați prăjitura, umezită cu siropul său, să se răcească și, înainte de a desface matrița de tort, rulați un cuțit subțire în jurul marginilor, pentru a ajuta la dislocarea acesteia acolo unde siropul a lipit-o de margini. Serviți tortul simplu sau cu fructe de pădure la alegere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel