Vacanța lui Dragnea în insule a ajuns și în Le Figaro

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Le Figaro, sub titlul „la București, puterea își reglează conturile cu Bruxelles-ul“, publică un reportaj despre România, în contextul preluării președințiaei rotative a Uniunii Europene.

Președinția română a Uniunii Europene nu debutează sub cele mai bune auspicii, spun jurnaliștii francezi.

Lovitura de început a fost ratată, atât pentru imaginea acestei țări de aproape 20 de milioane de locuitori, una dintre cele mai sărace din UE, cât și pentru Uniune, care expune o nouă fractură între vestul continentului și Europa Centrală, notează publicația, potrivit g4media.

Jurnaliștii francezi spun și că Liviu Dragnea nu a fost prezent la ceremonii, fiind în concediu „în insule“. Însă, la Ateneu au fost prezenți mai mulți „grei“ ai PSD deja condamnați, unul stând chiar în spatele liderilor europeni. Este vorba despre Adrian Severin.

„La Alexandria, nimeni nu îndrăznește să ocupe vechiul său birou de președinte al Consiliului Județean Teleorman, în special succesorul său, care a fost instalat în capătul culoarului, lângă toalete. Pe ușa închisă, o placă indică faptul că acest birou îi aparține deputatului Liviu Dragnea. Dar omul puternic al României nu mai vine în această clădire aflată la originea averii sale. Nu mai este văzut în somptuoasa sa reședință din Alexandria, înconjurată de un parc cu piscină și teren de tenis, și pare chiar că evită acest oraș degradat de anii gri ai erei Ceaușescu. De la victoria partidului său în alegerile legislative din decembrie 2016, din biroul său de președinte al Camerei Deputaților, din București, Liviu Dragnea conduce PSD, pilotează o reformă a justiției care trebuie să îl scape de închisoare și se gândește, se pare, să fie votată o lege a amnistiei care să îi șteargă faptele. Sursa puterii sale este totuși aici, la aproximativ 90 de kilometri sud de capitala României, aproape de frontiera cu Bulgaria, în județul Teleorman, unul dintre cele mai sărace județe ale țării“, scrie Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel