Lavrov confirmă: Rusia a bombardat în mod deliberat spitalul din Mariupol; încetarea focului pentru evacuare, respinsă de ruși

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a confirmat, după negocierile din Turci cu omologul ucrainean Dimitro Kuleba. că bombardarea spitalului și a adăpostului din Mariupol a fost o decizie informată și intenționată a armatei ruse. Cei doi au discutat în Antalya despre coridorul umanitar către Mariupol și despre încetarea generală a focului de 24 de zile, pentru evacuare, dar nu s-a făcut niciun progres în această privință.

Serghei Lavrov, a confirmat, după negocierile din Turci cu omologul ucrainean Dmytri Kuleba, că bombardarea spitalului și a adăpostului din Mariupol a fost o decizie informată și intenționată a armatei ruse. El a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe în Antalya, în urma unor discuții cu șeful Ministerului ucrainean de Interne, Dimitro Kuleba.

Lavrov a întărit faptul că el consideră acest buncăr ca fiind o instalație militară.

"În urmă cu câteva zile, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, delegației ruse i s-a prezentat faptul că adăpostul a fost ocupat de mult timp de batalionul Azov și de alți radicali, toate rasele, toate asistentele și tot personalul medical a fost dat afară. Aceasta a fost baza batalionului ultra-radical Azov", a spus el. 

Lavrov confirmă: Rusia a bombardat în mod deliberat spitalul din Mariupol

 

Lavrov a recunoscut că a văzut reportaje din Mariupol care arătau exact contrariul, întrucât camerele de luat vederi arătau că medici și pacienți se aflau acolo și au fost răniți, dar le consideră o manipulare, întrucât rapoartele media "nu au acordat atenție celeilalte părți": "Nu este prima dată când vedem imagini patetice despre așa-numitele "atacuri teroriste" ale armatei ruse", a declarat Lavrov.

Miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei au discutat în Antalya și despre coridorul umanitar către Mariupol și despre încetarea generală a focului de 24 de zile, dar nu au făcut niciun progres în această privință.

Kuleba, ministrul ucrainean de externe a declarat acest lucru după discuțiile cu Lavrov, a relatat agenția de presă europeană Pravda.

"Am venit aici cu un scop umanitar: să ies de la întâlnire cu o decizie de a crea un coridor umanitar către Mariupol și dinspre Mariupol... Din păcate, ministrul Lavrov nu a putut să își asume această sarcină. Dar el va fi în contact cu autoritățile relevante pe această temă", a declarat ministrul ucrainean, exprimându-și speranța că acest coridor va funcționa după discuțiile lui Lavrov în Rusia.

Încetarea focului pentru evacuare și crearea de coridoare verzi, respinsă de ruși

 

Regimul de încetare a focului timp de 24 de ore, menit să rezolve cele mai grave probleme umanitare, a fost de asemenea discutat în cadrul reuniunii, dar părțile nu au făcut niciun progres, a precizat Kuleba.

"Se pare că Rusia ia o decizie diferită în această chestiune", a declarat ministrul.

Kuleba a adăugat că Federația Rusă a atribuit suspendarea războiului îndeplinirii de către Ucraina a cerințelor impuse de președintele Putin.

"În acest sens, vreau să reiterez că Ucraina nu s-a predat, nu se predă și nu se va preda. Suntem pregătiți pentru diplomație... Dar atâta timp cât nu există diplomație, ne vom apăra țara și poporul nostru de agresiunea rusă cu sacrificii", a spus Kuleba.

Forțele Armate ale Ucrainei: „Ocupanții atacă intenționat populația civilă din Mariupol“

 

Chiar în timpul discuțiilor dinte Kuleba și Lavrov, orașul Mariupol a fost din nou luat cu asalt de către invadatorii ruși. Obuzele au lovit clădirile rezidențiale și nu numai, potrivit serviciului de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În acest moment, Mariupol este bombardat de invadatorii ruși. Bombele lovesc clădirile rezidențiale. Există o lovitură asupra clădirii Universității Tehnice de Stat Priazovskiy din centrul orașului. A fost înregistrat și un bombardament în zona teatrului. Se precizează informații despre victime. Ocupanții atacă intenționat populația civilă din Mariupol”, se arată într-un comunicat.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel