Kovesi, MESAJ care le dă FIORI corupţilor: "Este o CONTINUARE a activităţii mele la DNA"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Laura Codruţa Kovesi le transmite un mesaj magostraţilor după victoria sa în COREPER. Aceasta a precizat că această nouă etapă va însemna practic o continuare a activităţii sale efectuate la DNA.

"Am spus cu privire la procedură că ea nu este încă finalizată. Votul de astăzi reprezintă un pas important şi eu l-am apreciat ca fiind o reuşită a tuturor românilorcare au susţinut lupta anticorupţie, aau apărat statul de drept şi valorile europene. Şi cred că acest vot este un vot de încredere şi de susţinere a unei societăţi care a sprijinit justiţia şi statul de drept şi fără ajutorul lor, nici eu nu aş fi reuşit. 

Decizia cred că trebuie să înţelegem în sensul că alegerea unui procuror român pentru misiunea de a pune bazele Parchetului European este o recunoaştere a acitivităţii depuse de întreg sistemul de justiţie românesc.

În egală măsură, cred că acest vot va reprezenta pentru toţi magistraţii, procurori şi judecători, o motivbare să continue lupta anticorupţie, să apere independenţa justiţiei, să reziste împotriva presiunilor şi hărţuirilor când şi dacă e cazul, dar mai ales să fie un semn că în ciuda tuturor obstacolelor, profesionalismul şi consecvenţa sunt cele mai importante pentru a reuşi", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Digi24.

Fosta şefă a DNA a descris şi ce va presupune activitatea instituţiei pe care o va conduce.

"Parchetul european are ca principală misiune efectuarea investigaţiilor în dosarele care au ca obiect fraude cu fonduri europene, evaziunile fiscale peste o anumită sumă şi tot ceea ce înseamnă fraude cu fonduri UE care s-au comis pe teritoriul mai multor state. (...) Aceste fapte se investigau şi până acum. În România, instituţia responsabilă să facă aceste investigaţii a fost şi este DNA. Anual erau pe rolul dna cel putin 2 000 dosare care aveau un astfel de obiect. Cu siguranţă, pentru mine va fi o continuare a activităţii pe care am efectuat-o la DNA", a conchis Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel