INCREDIBIL. Kovesi povestește cum Adina Florea a luat-o peste PICIOR: „Asta MI-A ZIS”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Laura Codruța Kovesi ieșit de la audieri. Fosta șefă DNA a povestit un episod halucinant care a avut loc în momentul în care a fost audiată la secția specială.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la Secţia de anchetă a magistraţilor, că după ce a spus că nu poate să dea declaraţii în dosarul extrădării lui Popa pentru că nu a studiat cazul, în birou au intrat „9 sau 10 avocaţi” care au anunţat-o că mai este învinuită într-un dosar.

„Am făcut cerere de consultare a dosarului, am primit termen 8-14 martie. Azi nu am purtut da declaraţii pentru că nu am avut acces la dosar. Am fost anunţată între timp că trebuie să rămân în birou. Au intrat 9 sau 10 avocaţi şi mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar. Nu am avut posibilitatea să consult dosarul, am spus că nu am avocat. Am fost citată neprocedural. Am fost anunțată că trebuie să rămân în birou, am întrebat dacă pot să plec, a zis că nu”, a precizat Kovesi.

Fosta șefă DNA spune că nu a avut posibilitatea să angajeze un avocat și i-a explicat procurorului-șef adjunct al Secției de investigare a magistraților, Adina Florea, că nu are cum să dea declarații. În acel moment, Florea i-a replicat dur, a luat-o peste picior, spunându-i că „nu o interesează” și că „poate să mă citeze când dorește”. 

„Nu am avut posibilitatea să angajez un avocat, nu știu care e urgența. A spus că nu o interesează (n.r. - Adina Florea) că poate să mă citeze când dorește. Sunt acuzată că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA cu niște procurori”, a declarat Kovesi.

„Dreptul la apărare și procesul verbal a fost întocmit cu încălcarea tuturor drepturilor. Am stabilit că după studirea dosarului să mă prezint și să dau declarații. Eu aș fi dorit să lămuresc azi.  Nu este nici o coincidență, este o etapă în această campanie de hărțuire. Am 47 de acțiuni disciplinare.

În cazul meu am aflat că sunt 18 dosare din spațiul public, o comunicare cu încălcarea principiului de nevinovăție.

Cred că intenționat am fost citată în această zi, cred că intenționat am fost chemată într-un dosar și m-am trezit că am fost audiată într-un alt dosar. În momentul în care o să primesc oficial aceste documente cu siguranță le voi contesta. Din perspectivă managerială, tot ce puteam să fac am făcut. Sunt acuzată că am condus un grup infracțional organizat în interiorul DNA. Sunt nevinovată, acuzațiile sunt niște fabulații.

Am spus de mai multe ori că nu am fost, nu am fost prietenă. Am fost invitată la evenimente instituționale, unde sigur că am fost chemată în virtutea calității pe care o deținea. N-am fost singură, au fost zeci de persoane. E posibil să apară poze de la astfel de activități. Categoric nu au ce probe să existe pentru că nu am comis aceste fapte. Totul este o înscenare pentru a fi împiedicată să ocup această poziție”, a mai spus Kovesi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel